Vanderhaeghe bewondert speler van KAA Gent: Zo iemand moet je koesteren

Vanderhaeghe bewondert speler van KAA Gent: "Zo iemand moet je koesteren"

Gepubliceerd: donderdag 21 maart 2019 om 20:45do 21-03-2019 om 20:45

Yves Vanderhaeghe werd eerder dit seizoen aan de deur gezet bij KAA Gent. In Sport/Voetbalmagazine blikt hij terug op die periode en looft hij Jonathan David, de Canadese aanvaller.

KAA Gent haalde David gratis binnen, maar Vanderhaeghe zag meteen zijn meerwaarde. "Door zijn technische bagage, want perfect tweevoetig, en ongecompliceerd professioneel gedrag was hij een uniek profiel voor mij. Op het veld nam hij als amper achttienjarige veelal de juiste beslissingen, in combinatie met een hoge efficiëntie voor doel. Hij schiet de bal binnen als een routinier." 

David is inmiddels uitgegroeid tot een sterkhouder. "In augustus was Jonathan de enige die iets gemakkelijker de weg naar doel vond’, vertelt Vanderhaeghe. ‘Nu beschouw ik hem eerder als dé motor van de ploeg als nummer tien, die met een actie rond de zestien meter van de tegenstander het verschil kan maken. Zo’n voetballer moet je als club koesteren."

"Dat hij nu in de basis staat bij KAA Gent, dwong hij zelf af", besluit hij. "Het verbaast me niet. Zijn snelheid van uitvoering ligt hoog en hij laat anderen ook beter voetballen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat het samenspel met Vadis zo aardig loopt. Twee jongens die het meer van de combinatie moeten hebben dan vanuit de kracht."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws