Belgische beloften gaan de boot in tegen Denemarken: van 0-2 naar 3-2!

20-03-2019 20:15 Laatste update: 20:39
2

In een vriendschappelijke wedstrijd hebben de Belgische beloften van Denemarken verloren met 3-2. Een pijnlijk eigen doelpunt zette de Belgen op weg naar een zege, maar in een bizar slot werden de rollen nog omgedraaid.

Coach Johan Walem begon met Jackers in doel, met voor hem het viertal Cools-Vanheusden-Cobbaut-De Norre. Vanlerberghe, Mangala, Lukebakio en Amuzu vormden het middenveld met Iseka en Schrijvers in de spits.

Na een traag begin was er plots heel wat actie te zien op het einde van de eerste helft. Eerst ging de Deen Valentin helemaal de mist in met een own-goal. Nauwelijks een minuut later kon Amuzu al de 0-2 maken. België zat op rozen voor de tweede helft.

Bij de pauze deed Walem liefst acht vervangingen, en dat had zo zijn gevolgen. Olsen kon scoren voor Denemarken. De Denen leken zo gelanceerd, maar België leek de zege toch binnen te slepen. Dat was echter buiten Wind gerekend, die in de blessuretijd toch nog 2-2 maakte. Tot overmaat van ramp maakte Stage zelfs nog 3-2 en konden de Denen totaal onverwacht nog vieren.

In juni van dit jaar spelen de beloften het EK in Italië en San Marino. Polen, Spanje en thuisland Italië worden de tegenstanders in de poulefase.