Moeder Rabiot haalt keihard uit: 'Het is wreed, PSG behandelt hem als gijzelaar'

Moeder Rabiot haalt keihard uit: 'Het is wreed, PSG behandelt hem als gijzelaar'

Gepubliceerd: dinsdag 19 maart 2019 om 22:27di 19-03-2019 om 22:27

De moeder van Adrién Rabiot heeft hard uitgehaald naar Paris Saint-Germain. De Franse topclub zou de 23-jarige middenvelder als een gijzelaar behandelen, vertelt ze in een interview met L'Equipe.

Trainer Thomas Tuchel doet al sinds begin december geen beroep meer op Rabiot, die zijn aflopende contract in Parijs weigert te verlengen. Vorige week werd de Fransman ook nog eens geschorst, omdat hij op stap ging na de Champions League-uitschakeling tegen Manchester United. Zijn moeder en zaakwaarneemster Veronique beklaagt zich over de aanpak van PSG.

"Adrién is een gevangene. Nee, hij is zelfs een gijzelaar van PSG", steekt Veronique van wal. "Binnenkort zal het droog brood, water en de kerker zijn! Deze behandeling is wreed… Een voetballer is gemaakt om te spelen, niet om in de kast te blijven. Adrién speelt sinds december al niet meer en waarschijnlijk niet meer tot juni. Dat is enorm!"

"Hij wordt gegijzeld omdat hij niet wil verlengen, maar hij respecteert enkel zijn contract", vervolgt Veronique, die ook geen goed woord over heeft voor de schorsing. De middenvelder is daardoor niet welkom op het trainingscomplex. "PSG wil zijn privéleven controleren. Hij moet om 21.00 uur in zijn pyjama naar de wedstrijd kijken en om 23.00 naar bed gaan", grapt zijn moeder.

Veronique beklaagt zich verder onder meer over de verschillende behandelingen die de spelers van PSG ten deel komt. "Anderen raken geblesseerd, maar die mogen naar de andere kant van de wereld vliegen om carnaval te vieren in Rio", doelt ze op sterspeler Neymar. Het is nog altijd onduidelijk waar Rabiot na de zomer speelt.

Plaats een reactie

Zetterberg +13493
dinsdag 19 maart 2019 om 22:35
PSG mag mij altijd voor dat loon komen gijzelen...
Vind ik leuk
Prpldynmt +7975
dinsdag 19 maart 2019 om 22:42
Inderdaad, mama Rabiot weet niet waarover ze spreekt. Ze zegt zelf dat Rabiot enkel zijn contract respecteert, wel PSG doet dat toch door hem niet te laten gaan.
Zijn gedrag schrikt andere ploegen af en getuigt van weinig professionalisme.
Vind ik leuk
TageMeister +9207
woensdag 20 maart 2019 om 06:29
Ook PSG houdt zich aan het contract en betalen hel riant.

Niet elke vietballer in de kern speelt.
Vind ik leuk

Bekijk het laatste nieuws