Tielemans over ambitie bij Rode Duivels: Dat zal je me niet horen zeggen

Tielemans over ambitie bij Rode Duivels: "Dat zal je me niet horen zeggen"

Gepubliceerd: dinsdag 19 maart 2019 om 21:00di 19-03-2019 om 21:00

Youri Tielemans is zoals verwacht weer geselecteerd door bondscoach Roberto Martinez. De Rode Duivel herleeft helemaal bij Leicester City en wil duidelijk basisspeler zijn op het EK 2020.

"Ik heb tijdens het WK getoond dat de bondscoach op mij kan rekenen en dat ik het verdien om in de ploeg te staan", zo vertelt hij aan Sport/Voetbalmagazine. "Je zal mij niet horen zeggen: 'Nu eis ik mijn plaats op!' Ik heb de ambitie om ooit een volwaardige basisspeler te worden bij de nationale ploeg - dat ik na het WK elke keer aan de aftrap stond is al een goed teken - maar je moet dat niet pushen. Het zal geleidelijk komen."

Door zijn passage bij AS Monaco werd er nochtans aan hem getwijfeld. "Ik kan mij inbeelden dat sommigen dachten: hij kan het niveau niet aan en hij zal mentaal wel aan de grond zitten na zijn moeizame seizoen bij Monaco. Ik heb echter nooit aan mezelf getwijfeld. Ik wist dat het WK een unieke ervaring zou worden. Ik wist ook dat ik mij helemaal zou smijten mocht ik de gelegenheid krijgen om te spelen. Met zo'n ploeg móést het wel goed komen."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws