Afscheid in schoonheid voor Lokeren, Standard wint dolle match en Antwerp verliest

17-03-2019 19:50 Laatste update: 18-03-2019 22:45
2

Lokeren heeft in schoonheid afgenomen van de Jupiler Pro League. De degradant versloeg Cercle Brugge met 3-1. Standard won na een knotsgekke partij. Terwijl Antwerp op de slotspeeldag van de reguliere competitie duur puntenverlies leed.

Lokeren - Cercle Brugge: 3-1
Lokeren won haar voorlopig laatste match op het hoogste niveau. Cercle Brugge werd in de eerste helft van het kastje naar de muur gespeeld. Amine Benchaib, Jose Cevallos en Ari Skulason zorgden voor de 3-0 ruststand. Na de pauze deed Serge Gakpe nog iets terug voor de bezoekers, maar verder dan de aansluitingstreffer kwam Cercle Brugge niet.

Standard - Waasland-Beveren: 4-3
Het was schrikken in Luik voor de thuisploeg. Na 49 minuten stond het immers 0-3 achter na drie goals van Stefan Milosevic. Waasland-Beveren kon evenwel de ruime voorsprong niet vasthouden. Merveille Bokadi tekende voor de aansluitingstreffer. Daarna was Moussa Djenepo twee keer aan het feest. Uiteindelijk bezorgde Orlando Sa Standard tien minuten voor het einde de zege.

KV Kortrijk - Antwerp: 2-0
In het Guldensporenstadion zat het venijn in de staart. Vijf minuten voor het eindsignaal bracht Julien De Sart de thuisploeg op voorsprong. Bij Antwerp vond men dat er eerst een fout op Sinan Bolat gemaakt werd, maar het protest hielp niet. In de blessuretijd maakte Felipe Avenatti er nog 2-0 van. Door de nederlaag zakt Antwerp naar plaats zes in de stand.

Charleroi - Eupen: 1-2
Dankzij goals van Alessio Castro-Montes en Youssef Msakni won Eupen bij Charleroi. Voor de thuisploeg scoorde Victor Osimhen. Beide clubs beginnen binnenkort aan Play-Off 2.