Europese top keert zich tegen FIFA-plannen: ook Verschueren zet zijn handtekening

Europese top keert zich tegen FIFA-plannen: ook Verschueren zet zijn handtekening

Gepubliceerd: vrijdag 15 maart 2019 om 09:27vr 15-03-2019 om 09:27

Laatste update: vrijdag 15 maart 2019 om 09:35vr 15-03-2019 om 09:35

RSC Anderlecht ziet niets in de plannen van de FIFA, die het WK voor clubteams ingrijpend wil veranderen. Algemeen directeur Michael Verschueren heeft zich aangesloten bij een protestactie van meerdere Europese topclubs, meldt de Süddeutsche Zeitung.

De mondiale voetbalbond wil tijdens zomers zonder EK of WK, te beginnen in 2021, een groots wereldkampioenschap voor clubs met 24 deelnemers organiseren, ter vervanging van het huidige WK voor clubteams waaraan zeven clubs uit alle continenten meedoen. De Europese topclubs zitten echter niet te wachten op een nieuw toernooi van een dergelijk grote omvang. De European Club Association heeft inmiddels een officiële protestbrief naar de FIFA verstuurd.

Deze is ondertekend door bestuurders van diverse Europese topclubs. Onder meer Manchester United-voorzitter Ed Woodward, FC Barcelona-president Josep Maria Bartomeu, Paris Saint-Germain-eigenaar Nasser Al-Khelaifi en ook Van der Sar hebben hun handtekening gezet. Of het protest kans van slagen heeft, is nog maar de vraag. FIFA-voorzitter Gianni Infantino brengt het voorstel voor een vernieuwd WK voor cluteams vrijdag al in stemming tijdens een congres in Miami.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws