Bizar moment bij Genk-Lokeren zindert na: 'Welke heisa was er dan niet ontstaan?'

Bizar moment bij Genk-Lokeren zindert na: 'Welke heisa was er dan niet ontstaan?'

Gepubliceerd: maandag 11 maart 2019 om 15:50ma 11-03-2019 om 15:50

Racing Genk won zondag met moeite van het al gedegradeerde Lokeren: 1-0. Genk had echter de pech dat het in de eerste helft een geldig doelpunt werd onthouden. Ref Bert Put en diens assistent zagen echter niet dat de inzet van Mbwana Samatta ruim de lijn was gepasserd. Het pijnlijkste van alles: de VAR kon niet ingrijpen door een defecte communicatie. Verbijstering alom bij iedereen.

Ludo Vandewalle, chef voetbal van Het Nieuwsblad, opent zijn commentaar met het opmerkelijke voorval in Genk. 'De titelstrijd speelt zich nog een weekje in de schaduw af voor het echte geweld losbarst. Het geknoei met de VAR-communicatie in Genk dreigde er nog even anders over te beslissen. Je moet je maar eens voorstellen dat RC Genk niet had gewonnen tegen Lokeren. Welke heisa was er dan niet ontstaan?', vraagt Vandewalle zich af.

Vandewalle vindt het anno 2019 een zeer kwalijke zaak. Ronduit verbijsterend, want het gebrek aan communicatie was al na vijf minuten bekend. Het niet toegekende doelpunt viel na 43 minuten. Er waren dus 38 minuten om een plan B te ontplooien, maar dat lukte dus niet.'

Simpel alternatief
Hij snapt vooral niet waarom er geen GSM's zijn ingezet. 'In deze tijd van moderne communicatie zou dat nochtans geen probleem mogen zijn. Een gsm doet al lang geen wonderen meer. Eentje in de handen van VAR Delacour en eentje in de handen van de vierde scheidsrechter Van Driessche en het probleem was opgelost. RC Genk had zich terecht bekocht kunnen voelen', benadrukt Vandewalle.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws