Bizar moment bij Genk-Lokeren zindert na: 'Welke heisa was er dan niet ontstaan?'

Bizar moment bij Genk-Lokeren zindert na: 'Welke heisa was er dan niet ontstaan?'

Gepubliceerd: maandag 11 maart 2019 om 15:50ma 11-03-2019 om 15:50

Racing Genk won zondag met moeite van het al gedegradeerde Lokeren: 1-0. Genk had echter de pech dat het in de eerste helft een geldig doelpunt werd onthouden. Ref Bert Put en diens assistent zagen echter niet dat de inzet van Mbwana Samatta ruim de lijn was gepasserd. Het pijnlijkste van alles: de VAR kon niet ingrijpen door een defecte communicatie. Verbijstering alom bij iedereen.

Ludo Vandewalle, chef voetbal van Het Nieuwsblad, opent zijn commentaar met het opmerkelijke voorval in Genk. 'De titelstrijd speelt zich nog een weekje in de schaduw af voor het echte geweld losbarst. Het geknoei met de VAR-communicatie in Genk dreigde er nog even anders over te beslissen. Je moet je maar eens voorstellen dat RC Genk niet had gewonnen tegen Lokeren. Welke heisa was er dan niet ontstaan?', vraagt Vandewalle zich af.

Vandewalle vindt het anno 2019 een zeer kwalijke zaak. Ronduit verbijsterend, want het gebrek aan communicatie was al na vijf minuten bekend. Het niet toegekende doelpunt viel na 43 minuten. Er waren dus 38 minuten om een plan B te ontplooien, maar dat lukte dus niet.'

Simpel alternatief
Hij snapt vooral niet waarom er geen GSM's zijn ingezet. 'In deze tijd van moderne communicatie zou dat nochtans geen probleem mogen zijn. Een gsm doet al lang geen wonderen meer. Eentje in de handen van VAR Delacour en eentje in de handen van de vierde scheidsrechter Van Driessche en het probleem was opgelost. RC Genk had zich terecht bekocht kunnen voelen', benadrukt Vandewalle.

Plaats een reactie

VeeDeeVee +19229
maandag 11 maart 2019 om 15:57
Dit is gewoon typisch het Belgisch voetbal.. Comedy capers.
Vind ik leuk
DOMI +493
maandag 11 maart 2019 om 16:01
Er was dan inderdaad heisa ontstaan maar niet meer of minder dan na de vele voorgaande fouten die de VAR/refs ook dit seizoen weer hebben begaan en die verscheidene ploegen eveneens punten hebben gekost!
Vind ik leuk
bolclbr +1023
maandag 11 maart 2019 om 16:10
De andere kant van de medaille is ook waar.
Als je ziet hoeveel blunders in Engeland vorige week gebeurd zijn omdat er geen VAR was: heel wat buitenspeldoelpunten waardoor de punten verkeerd verdeeld zijn.
Gelukkig is ook daar vanaf volgend seizoen de VAR.
Vind ik leuk
freejazz +2590
maandag 11 maart 2019 om 16:52
'Gelukkig' ??????
Vind ik leuk
dethklok28 +5439
maandag 11 maart 2019 om 18:12
Ja. Als je ziet hoeveel commentaar er is nu omdat de var niet werkte... zonder var was dat ook nooit een goal geweest....
Vind ik leuk
maandag 11 maart 2019 om 18:09
Maar een geldig gemaakt doelpunt niet toe kennen is deze competitie nog niet gebeurd en wie is het slachtoffer toch weer KRC Genk het begint langzaam op te vallen dat alle middelen goed zijn om Genk te laten verliezen
Vind ik leuk
freeman +13885
maandag 11 maart 2019 om 18:50
En de talrijke fases waarbij Club benadeeld werd ? Feiten die op de maandag erna grif werden toegegeven door zowel VAR als arbiters !
Vind ik leuk
margot +218
maandag 11 maart 2019 om 18:42
Het amateurisme van de scheidsrechter organisatie is bekend. Eigen reglementen die anders geïnterpreteerd worden.... de VAR die voor meer discussie zorgt, de VAR techniek die faalt,... tijd om in te grijpen en te professionaliseren en niet enkel de scheidrechters ook de lijnrechters, die nog veel meer in gebreke blijven.
Vind ik leuk

Bekijk het laatste nieuws