STVV morst tegen negen man dure punten, Antwerp verliest en draw in Beveren

10-03-2019 19:55 Laatste update: 20:08
3

STVV heeft zondag dure punten gemorst in de strijd om Play-Off 1. Tegen Moeskroen kwam het niet verder dan 1-1. Les hurlus speelden lang met negen spelers. Waasland-Beveren pakte thuis een punt tegen Zulte Waregem (1-1). Antwerp verloor thuis met 1-2 van Charleroi.

Moeskroen – STVV: 1-1
Na de nederlaag tegen Club Brugge kon STVV zich in de strijd om Play-Off 1 geen puntenverlies permitteren. Ondanks een sterke start van de thuisploeg kwamen de Kanaries al na een kwartier spelen op voorsprong via Kamada. Aan de tweede paal kon hij na een goede actie van Boyata zijn twaalfde treffer van het seizoen maken. Rusten deden we in Henegouwen evenwel met 1-1. In een aangename pot voetbal met de nodige kansen zorgde Awoniyi voor de gelijkmaker.

Na de pauze vielen er geen doelpunten meer, maar noteerden we wel twee rode kaarten. Gulan (minuut 72) en Boya (minuut 79) pakten elk twee keer geel. Maar zelfs met elf tegen negen kon STVV de winnende treffer niet maken. Door het gelijkspel moet STVV op de slotspeeldag winnen van KAA Gent wil het Play-Off 1 spelen.

Waasland-Beveren – Zulte Waregem: 1-1
In het enige duel van zondag waar niks op het spel stond kregen we voor de rust geen doelpunten te zien. Dat kwam niet door een gebrek aan inzet. De thuisploeg probeerde ervoor de eigen fans iets van te maken, maar het bleef bij ijver en een poging op de paal van Verstraete vlak voor het rustsignaal.

Op twintig minuten van het einde kwamen de bezoekers op voorsprong. De Pauw bediende fraai Bogonda en de 0-1 was een feit. Even later leek de was er verwarring op de Freethiel. Ref Boterberg en de VAR stalen de show, maar uiteindelijk mocht Andrijaševic toch ziin eerste treffer voor Waasland-Beveren vieren.

Antwerp – Charleroi: 1-2
Antwerp verzekerde zich op de vorige speeldag al van Play-Off 1 en kon in eigen huis vlak voor de titelstrijd nog extra punten verzamelen. Voor Charleroi stond er op de Bosuil eigenlijk niks meer op het spel. Tenzij de Jupiler Pro League vol mirakels zat op de twee laatste speeldagen.

De Zebra's vochten voor hun laatste kans, maar kwam uitgerekend door ex-Carolo Baby op achterstand. De viering bleef beperkt tot een grote glimlach. Even later hadden de bezoekers plezier. De bal ging op de stip en Osimhen zorgde voor de 1-1. Antwerp hoopte daarna op een strafschop, maar The Great Old claimde tevergeefs bij scheidsrechter Laforge. In de 77e minuut besliste Bruno de partij. Ondanks een slotoffensief beet Antwerp in het zand. Een mooie zege voor Charleroi, maar in Play-Off 1 kan het niet meer geraken.