Suarez (ex-Anderlecht) mag met Messi spelen: Een verrassing voor iedereen

Suarez (ex-Anderlecht) mag met Messi spelen: "Een verrassing voor iedereen"

Gepubliceerd: vrijdag 8 maart 2019 om 22:03vr 08-03-2019 om 22:03

Een grote verrassing in Argentinië, Matias Suarez mag hopen op een interland. De ex-speler van Anderlecht werd geselecteerd voor de nationale ploeg. Dat had ook Hernan Losada niet verwacht.

"Het was een verrassing voor iedereen", zegt Losada bij Sporza. "Maar het heeft vooral te maken met de situatie in de Argentijnse nationale ploeg. Ze hebben nood aan nieuwe gezichten, aan een frisse wind. Na een generatie die geen enkele titel kon winnen en drie finales verloor met namen die enkel in Europa spelen, is het nu het moment om nieuwe namen op te roepen voor de oefenmatchen."

Dat Suarez naar River Plate verhuisde, was volgens Losada misschien wel de reden dat Suarez opgeroepen werd. "De supporters in Argentinië zijn het misschien wat beu om altijd de Di Maria's, Higuains en Agüero's te zien. Ze hebben nood aan nieuwe spelers uit de lokale competitie."

Suarez is in Argentinië ook vrij populair, geeft Losada aan. "In Belgrano (waar hij voor en na zijn periode bij Anderlecht speelde, red) is hij al heel populair. Maar zijn transfer naar River Plate heeft hem nog populairder gemaakt. In Argentinië zijn we echte voetbalfreaks. We praten 24 op 7 over voetbal, elke nieuwe speler in de hoogste klasse wordt meteen bekend", aldus Losada.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws