UPDATE: Moeder Kalu (ex-KAA Gent) is vrijgelaten door ontvoerders

UPDATE: Moeder Kalu (ex-KAA Gent) is vrijgelaten door ontvoerders

05-03-2019 13:51 Laatste update: 13:52
7

Samuel Kalu (ex-KAA Gent) zal momenteel niet met zijn gedachten bij het voetbal zitten. The Guardian Nigeria, een krant uit zijn vaderland Nigeria, bericht dat zijn moeder sinds ruim een week wordt vastgehouden door een bende kidnappers. 

De moeder van Kalu zou vorige week met het haar kinderen onderweg zijn geweest toen haar auto plotseling op de weg werd geblokkeerd. Gewapende mannen liepen op haar auto af, bevalen de kinderen te vertrekken en namen vervolgens Kalu's moeder mee naar een onbekende bestemming.

Het is de ontvoerders allemaal om geld te doen, want al snel eisten zijn 50 miljoen Nigeriaanse Naira's (omgerekend 120.000 euro) aan losgeld. Sindsdien zou dat bedrag gestegen zijn, omdat zij geloofden dat er meer te halen valt bij Kalu, die momenteel in Frankrijk actief is bij Girondins de Bordeaux. Sinds vorige week zouden Kalu en zijn familie in onderhandeling zijn over de vrijlating van zijn moeder.

Update 05/03, 13.51: De moeder van Kalu is vrijgelaten door haar ontvoerders, zo meldt RTBF. Er werd naar verluidt zo’n 36.000 euro losgeld geëist. De politie bevestigt niet of die som uiteindelijk is betaald. “De omstandigheden van haar vrijlating zijn nog niet opgehelderd, het onderzoek loopt nog zodat de daders gearresteerd kunnen worden”, zegt woordvoerder van de politie in Abia State Godfrey Ogbona.