Vanderhaeghe droomt stiekem van Play-Off 1: “We hebben mirakel nodig”

Vanderhaeghe droomt stiekem van Play-Off 1: “We hebben mirakel nodig”

02-03-2019 22:56

KV Kortrijk won zaterdag met 2-1 van Cercle Brugge. Door de zege blijven de Kerels in de running voor Play-Off 1. Trainer Yves Vanderhaeghe probeert wel niet te optimistisch te zijn over de kansen van Kortrijk.

Tegen Cercle Brugge gaf Kortrijk lang niet thuis. "In de eerste helft hebben we veel te veel vrijheid aan Cercle Brugge gegeven. Zij waren heel goed georganiseerd en counterden uitstekend. Wij gaven te veel ruimte en kwamen daardoor in de problemen. Cercle Brugge was uitgekookt. Wij waren te stereotype", reageerde Vanderhaeghe bij Sporza.

In het slot ging Kortrijk toch nog op en over Cercle Brugge. "Gelukkig hebben we het laatste halfuur goed gereageerd, toen hebben we meer mentaliteit getoond. We zijn begonnen met powerplay. Het was zeker geen gemakkelijk wedstrijd. Avenatti was heel zwak in de eerste helft, maar heeft uiteindelijk wel bewezen dat hij een heel goede speler is."

KV Kortrijk nadert (voorlopig) op twee punten van RSC Anderlecht, de nummer zes uit de stand. "Anderlecht heeft nog match voor de boeg. We gaan eventjes morgen afwachten. Dan zullen we wel zien. Volgende week trekken we naar Anderlecht. Dat is nooit een eenvoudige verplaatsing. Maar wij hebben nu zes op zes. We hopen zolang mogelijk mee te doen voor Play-Off 1, maar we hebben een klein mirakel nodig", besloot Vanderhaeghe.