Standard reageert op Propere Handen-berichtgeving: 'Wij tillen daar zwaar aan'

Standard reageert op Propere Handen-berichtgeving: 'Wij tillen daar zwaar aan'

Gepubliceerd: woensdag 27 februari 2019 om 15:26wo 27-02-2019 om 15:26

Het Nieuwsblad bracht woensdag het nieuws naar buiten dat Standard, Anderlecht, Oostende en KV Mechelen worden onderzocht in het kader van Operatie 'Propere Handen'. De speurders zouden in totaal 34 transacties nader onder loep nemen. In navolging van KV Oostende, komt ook Standard met een statement. Standard beweeert nogmaals altijd correct te hebben gehandeld.

Standard werkte bij de transfers van Gojko Cimirot, Milos Kosanovic en Filip Mladenovic samen met tussenpersonen, die worden onderzocht door het Federaal Parket. De Rouches hebben de samenwerkingen nooit ontkend.

De club wil verder duidelijk stellen dat het altijd haar complete medewerking heeft verleend. 'Standard de Liège is altijd volledig transparant geweest m.b.t. deze overeenkomsten. Het rapport over de tussenpersonen van de KBVB is daar één van de bewijzen van. Bovendien werden deze transacties ook doorgegeven aan de Licentiecommissie van de Pro League in het kader van de dossiers over de aanvraag van onze licentie. De uitgekeerde bedragen aan de verschillende tussenpersonen werden ook systematisch aangegeven aan de Belgische fiscus a.d.h.v. de fiscale fiches', klinkt het.

Lekken
Tot slot concluderen de Luikenaars dat alle dossiers op een correcte manier zijn afgehandeld en dat er 'geen kwade intenties waren bij Standard of één van zijn medewerkers. Standard baalt er wel van dat details van het onderzoek in de krant te lezen zijn. 'Standard de Liège tilt echter zwaar aan de vaststelling dat sommige Belgische media zich durven uitlaten over lopende juridische zaken, door het image van de vermelde voetbalclubs schade te berokkenen in plaats van Justitie haar werk te laten doen en te wachten op de conclusies', sluit Standard het communiqué af.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws