Martinez krijgt advies uit Frankrijk: ''Hij verdient een selectie''

Martinez krijgt advies uit Frankrijk: ''Hij verdient een selectie''

21-02-2019 14:15
2

De Rode Duivels beginnen volgende maand aan de kwalificatiecampagne voor het EK van 2020. Bilel Ghazi, journalist van de Franse sportkrant L'Équipe, vindt dat Jason Denayer van de partij moet zijn. Ghazi overlaadt de Lyon-verdediger met lof na diens glansprestatie tegen FC Barcelona (0-0).

''Hij was heel snel goed bij Lyon. Denayer is de meest constante, hij heeft zijn niveau zelfs nog omhoog getrokken na een iets moeilijkere periode in oktober en november. Hij is de beste verdediger van de ploeg. Zijn kracht, zijn positiespel. Tegen Barcelona haalde hij zowat alles weg achteraan. Weet je: Denayer is geen grote prater. Hij spreekt op het veld'', toont Ghazi zich enorm onder de indruk tegenover Het Laatste Nieuws.

Ghazi zou het niet meer dan logisch vinden als Denayer net als in november een uitnodiging krijgt van bondscoach Roberto Martinez. ''Een kans die hij kreeg op basis van wat hij liet zien bij Lyon, een terechte beslissing. Ik vermoed dat hij er de volgende keer opnieuw bij is. Hij verdient het ook, vind ik. Denayer is jong én heeft nog een grote progressiemarge'', besluit Ghazi.

Denayer verzamelde sinds zijn debuut in maart 2015 tien caps voor de nationale ploeg. Na zijn zwakke prestatie in de beruchte wedstrijd tegen Wales (1-3) werd hij niet meer geselecteerd. Pas sinds oktober 2018 zat de centrumverdediger weer vast bij de groep.

Lees ook: Denayer maakt indruk bij Lyon: "Meest talentvolle Belgische verdediger"