Pozuelo bewijst onschatbare waarde voor Genk, Limburgers niet voorbij Slavia Praag

Pozuelo bewijst onschatbare waarde voor Genk, Limburgers niet voorbij Slavia Praag

14-02-2019 20:47
8

Alejandro Pozuelo heeft nog maar eens bewezen hoe belangrijk hij is voor KRC Genk. In 60 minuten voetballen zonder Pozuelo had Genk het bijzonder moeilijk tegen Slavia Praag. Ook dertig minuten mét Pozuelo kon uiteindelijk niet voor winst zorgen. Het werd 0-0.

Het was niet Genk, maar de thuisploeg dat het best uit de startblokken kwam. De Tsjechen hadden er duidelijk zin in, Danny Vukovic werd meermaals aan het werk gezet. Het bleek toch nog even zoeken voor Genk zonder hun spelmaker Pozuelo.

De thuisploeg kreeg nog wat extra steun met een bijzonder knappe tifo, de spelers op het veld voelden die steun meteen. Skoda raakte de paal, Genk ontsnapte. Aan de andere kant kon ook Trossard flitsen, ook hij raakte de paal.

Onmisbare pion
Na de rust was er meer vuur bij Genk. Letterlijk en figuurlijk. In het vak van de Genk-supporters was er heel wat Bengaals vuur te zien, op het veld was er 'vuur' in de ploeg. Veel druk, veel mooie passes maar geen groot gevaar.

Philippe Clement greep in en bracht... Alejandro Pozuelo. De Spanjaard moest dan toch voor de nodige creativiteit gaan zorgen. Het verschil was meteen merkbaar. Na een goede pass van Pozuelo wist Genk te scoren, het doelpunt werd echter afgevlagd voor buitenspel.

Genk was gevaarlijk, ook Slavia Praag bleef gevaarlijk. Spanning in Praag, zelfs zonder doelpunten. Na wéér een geweldige assist van Pozuelo kreeg Casper De Norre een niet te missen kans, hij besloot op de doelman van Slavia. Niet veel later hetzelfde resultaat voor Samatta. Pozuelo overtuigde als nooit tevoren.

Slavia Praag werd na de invalbeurt van Pozuelo ook helemaal wakker. Vukovic werd meermaals aan het werk gezet, de bal wilde echter niet in doel belanden. Aan beide kanten hielden de doelmannen hun netten schoon. Het bleef 0-0.