Druk op de ketel bij Club Brugge: ''Teneur voor Racing Genk staat op het spel''

Druk op de ketel bij Club Brugge: ''Teneur voor Racing Genk staat op het spel''

Gepubliceerd: donderdag 14 februari 2019 om 14:50do 14-02-2019 om 14:50

Met Club Brugge - Racing Genk staat er zondag een absolute kraker op het programma. Beide teams moeten er tegen respectievelijk FC Salzburg en Slavia aan de bak in de Europa League. Met name het worstelende Club Brugge kan zich donderdag geen blamage veroorloven.

'De teneur van de komende dagen staat op het spel', oordeelt Niels Poissonnier, watcher van Club Brugge voor Het Laatste Nieuws. '65 uur voor de komst van de fiere
leider kan Club het niet maken om kansloos onderuit te gaan tegen Salzburg - hoe goed de Oostenrijkers ook mogen zijn', vervolgt de journalist.

Een slecht optreden tegen Salzburg kan de druk nóg verder opvoeren. 'Leko en co. hebben zich de voorbije weken en maanden - door allerlei omstandigheden - in een dusdanig penibele situatie genesteld dat er in eigen land geen ruimte meer is voor een foutenmarge. De achterstand op Genk bedraagt nú al elf punten. Zondag verliezen is definitief game over. Ja, toch?', aldus Poissonnier.

Niet de luxe
Poissonnier vindt ook niet dat Club-trainer Ivan Leko de luxe heeft om de Europa League te laten schieten. 'Zelfs al is de Europa League niet de hoofdprioriteit binnen Club - welke Belgische club schopte het in dit format al tot de halve finales, laat staan de finale? - , door de recentste resultaten heeft hij het krediet niet langer om iets op te offeren. Van een complexe, lastige en ongelegen Europese avond gesproken.'

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws