Stevige klap voor KV Mechelen: topschutter De Camargo wordt alsnog geschorst

Stevige klap voor KV Mechelen: topschutter De Camargo wordt alsnog geschorst

Gepubliceerd: dinsdag 12 februari 2019 om 22:03di 12-02-2019 om 22:03

Laatste update: dinsdag 12 februari 2019 om 22:18di 12-02-2019 om 22:18

KV Mechelen zal het de komende twee speeldagen zonder Igor De Camargo moeten zien te rooien. De aanvaller is door de Belgische voetbalbond geschorst. Die straf komt voor KV, zo midden in de strijd om de tweede periode, zeer ongelegen.

Tijdens KV Mechelen - KVC Westerlo (3-0) van begin februari beging De Camargo een stevige ingreep op Ambroise Gboho. In eerste instantie werd de oud-Rode Duivel daar niet voor bestraft, maar daar heeft de Reviewcommissie nu anders over beslist. Na het herbekijken van de beelden moet De Camargo twee matchen brommen.

Dat wil zeggen dat KV Mechelen haar Brazilobelg zal moeten missen tegen AFC Tubize (uit) en Union Saint-Gilloise (thuis). Dat betekent hoe dan ook een aderlating voor Malinwa, want De Camargo voetbalt de al maanden op wolkjes. Niet toevallig is de oude rot de clubtopschutter van de Antwerpenaren.

Met nog drie speeldagen te gaan is het razend spannend in Eerste Klasse B. KFCO Beerschot-Wilrijk staat momenteel aan de leiding van de rangschikking, al telt KV Mechelen evenveel punten. Op het vlak van doelpuntensaldo doen de Ratten echter net eentje beter dan de Kakkers.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws