Van Binst streng voor Anderlecht-duo: Zij zijn eigenlijk te weinig

Van Binst streng voor Anderlecht-duo: "Zij zijn eigenlijk te weinig"

Gepubliceerd: zondag 10 februari 2019 om 11:30zo 10-02-2019 om 11:30

Het Nieuwsblad vroeg aan tien Anderlecht-coryfeeën of paars-wit nog in Play-Off 1 terechtkomt. Gille Van Binst (67) antwoordt ja, maar echt met overtuiging is dat niet.

De ex-speler van Anderlecht ziet heel veel mislopen bij zijn ploeg. "Laat ons zeggen dat ik nog voor 55 procent geloof in Play-off 1 en voor 45 procent niet. De match dit weekend tegen Zulte Waregem wordt cruciaal, want daarna volgen Antwerp en Club Brugge. Wordt die niet gewonnen, dan kunnen de boeken toch bijna toe, hoor. Maar goed: zover zijn we nog niet."

Heel wat spelers zitten onder hun niveau. "Het zal aankomen op details. Gaat Bakkali straks wel zijn mannetje kunnen uitschakelen, bijvoorbeeld. Want je moet eens tellen hoe vaak die zich te pletter dribbelt. En dan krijgt Santini natuurlijk geen voorzetten en wordt er niet gescoord. Santini en Bakkali vind ik eigenlijk te weinig voor Anderlecht."

Er is echter wel beterschap te merken. "Gelukkig is Dimata terug en zijn er sinds januari nog wat andere nieuwkomers. Soms wordt er nu toch redelijk gevoetbald. Althans het eerste halfuur en dan stort het kaartenhuisje in elkaar."

Poll

Haalt Anderlecht Play-Off 1?

(874 stemmen)

Plaats een reactie

zondag 10 februari 2019 om 12:16
Beste vriend Gille wat je ddar zegd dat ziet elke positief ingestelde fan; maar ik heb hier al maanden gezegd dat de fysiekvanvele spelers onvoldoende is; ofwel een goede eerste helft ofwel een goede tweede; en daar heeft de individuele speler niets te maken Jan roelants 87 jaar
Vind ik leuk
Bart Joos +3103
zondag 10 februari 2019 om 12:22
Chapeau Jan, vanwege een Club sup.
Vind ik leuk
Dj ODP +16
zondag 10 februari 2019 om 14:56
das de verantwoordelijkheid van de speler ook eh jan,vroeger zouden ze speciaal gaan bijtrainen nu trainen ze alleen hunzelf op de playstation hahaha. mss dat ze denken dat t helpt eh haha
Vind ik leuk
Frefke +1557
zondag 10 februari 2019 om 14:59
Beste Jan, wij hebben nooit een fysieke ploeg gehad maar wel een ploeg met klassespelers. Als je dan bvb Bakkali, keer op keer, zich te pletter ziet lopen dan versta ik wat de Gille bedoeld. Dat het dit jaar zooo slecht is, is toch moeilijk te verkroppen voor iedere RSCA-fan.
Vind ik leuk

Bekijk het laatste nieuws