Van Binst streng voor Anderlecht-duo: Zij zijn eigenlijk te weinig

Van Binst streng voor Anderlecht-duo: "Zij zijn eigenlijk te weinig"

Gepubliceerd: zondag 10 februari 2019 om 11:30zo 10-02-2019 om 11:30

Het Nieuwsblad vroeg aan tien Anderlecht-coryfeeën of paars-wit nog in Play-Off 1 terechtkomt. Gille Van Binst (67) antwoordt ja, maar echt met overtuiging is dat niet.

De ex-speler van Anderlecht ziet heel veel mislopen bij zijn ploeg. "Laat ons zeggen dat ik nog voor 55 procent geloof in Play-off 1 en voor 45 procent niet. De match dit weekend tegen Zulte Waregem wordt cruciaal, want daarna volgen Antwerp en Club Brugge. Wordt die niet gewonnen, dan kunnen de boeken toch bijna toe, hoor. Maar goed: zover zijn we nog niet."

Heel wat spelers zitten onder hun niveau. "Het zal aankomen op details. Gaat Bakkali straks wel zijn mannetje kunnen uitschakelen, bijvoorbeeld. Want je moet eens tellen hoe vaak die zich te pletter dribbelt. En dan krijgt Santini natuurlijk geen voorzetten en wordt er niet gescoord. Santini en Bakkali vind ik eigenlijk te weinig voor Anderlecht."

Er is echter wel beterschap te merken. "Gelukkig is Dimata terug en zijn er sinds januari nog wat andere nieuwkomers. Soms wordt er nu toch redelijk gevoetbald. Althans het eerste halfuur en dan stort het kaartenhuisje in elkaar."

Poll

Haalt Anderlecht Play-Off 1?

(874 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws