Verbist duidelijk: 'Standard mag niet klagen, Club Brugge half'

Verbist duidelijk: 'Standard mag niet klagen, Club Brugge half'

05-02-2019 13:15 Laatste update: 13:24
32

Afgelopen weekend ging de VAR weer over de lippen. Johan Verbist blikt nu terug op de fases in Standard-Anderlecht en Club Brugge-KAA Gent. De scheidsrechtersbaas zag de mannen in het busje één keer falen en twee keer goed tussenkomen.

Mehdi Carcela werkte tegen Anderlecht de bal fraai tegen de touwen, maar na tussenkomst van de VAR werd de goal afgekeurd. Volgens Verbist heeft Standard evenwel geen poot om op te staan.

'Rond de middenlijn is Zakaria Bakkali in balbezit wanneer deze aangevallen wordt door Konstantinos Laifis. Deze trapt tegen de voet van de Anderlecht-speler en raakt hierbij geen bal. Deze komt in het bezit van Gojko Cimirot die de bal doorspeelt naar Mehdi Carcela die met een afstandsschot scoort. Na tussenkomst van de VAR wordt het doelpunt afgekeurd voor de fout van Konstantinos Laifis op Zakaria Bakkali. Correcte tussenkomst', is het oordeel van Verbist op de website van de Belgische voetbalbond.

Club Brugge half benadeeld
Ook over twee fases in Club Brugge-KAA Gent liet Verbist zich uit. De uitsluiting van Emmanuel Dennis vond de scheidsrechtersbaas juist. 'In een duel om de bal gaat Emmanuel Dennis op het scheenbeen van Arnaud Souquet staan. De scheidsrechter fluit de fout en geeft een gele kaart die na tussenkomst van de VAR omgezet wordt in een rode kaart. Correcte tussenkomst.'

Bij Club Brugge was men niet blij over een niet-gekregen strafschop. Daarover zei Verbist het volgende: 'In het strafschopgebied wil Hans Vanaken het duel om de bal met Dylan Bronn aangaan. Birger Verstraete wil zijn ploegmaat bijstaan, komt aangelopen, springt over de bal en komt op Hans Vanaken terecht. De scheidsrechter laat doorspelen en ook de VAR komt niet tussen. Hier had de VAR de scheidsrechter altijd naar het scherm moeten roepen voor strafschop.'

Lees ook: Alsnog schorsing voor Carcela en Mpoku na Standard-Anderlecht?