Degryse staat aan de kant van Vormer: Het begin van het einde voor Leko

Degryse staat aan de kant van Vormer: "Het begin van het einde voor Leko"

04-02-2019 22:50
11

Club Brugge deelde zondag de punten met KAA Gent (1-1) in een felbevochten Slag om Vlaanderen. Hét moment van de wedstrijd was ongetwijfeld de wissel van Ruud Vormer. De Nederlander werd door trainer Ivan Leko naar de kant gehaald en dat zinde hem duidelijk niet.

"Dit is iets wat er al langer zit aan te komen, natuurlijk", analyseert Marc Degryse de situatie bij Extra Time. "Dit gebeurt niet alleen omdat hij gisteren (zondag, nvdr.) vervangen is. Twee weken geleden vertelde hij al dat hij niet akkoord ging toen hij voor Nieuwjaar op de bank moest zitten. Die relatie is verzuurd, daar zit storing op."

"Dit is een gevaarlijke situatie voor Leko. Je kan ook zeggen: "Hij is mijn kapitein, een belangrijke trainer". Dan vind ik dit excuus een flauw excuus om die vervanging uit te leggen. Je kan zien en voelen dat die relatie niet optimaal is. Ze gaan een goed gesprek moeten hebben, in groep of individueel", adviseert de ex-Rode Duivel.

De meest frappante uitspraak behoudt Degryse voor het einde. "Dat soort beslissingen vind ik toch een beetje het begin van het einde voor Leko, eerlijk gezegd. Ik denk dat Club volgend jaar een andere trainer heeft", kijkt hij in zijn glazen bol.