Vercauteren wordt genoemd: De enige kans om dit nu nog recht te trekken

Vercauteren wordt genoemd: "De enige kans om dit nu nog recht te trekken"

01-02-2019 19:34
3

Wat is er toch gaande bij Oud-Heverlee Leuven? Voor aanvang van het seizoen werden de Vlaams-Brabanders aangekondigd als dé uitdager van KV Mechelen in Eerste Klasse B, nu moeten ze zowaar knokken om in het profvoetbal te blijven. Eddy Demarez schetst de situatie.

De journalist wijst met een beschuldigende vinger naar de invloed van Leicester City: het bestuur dus, maar ook de trainer. "Er is geen enkele ploeg in België of het buitenland waar een trainer met deze resultaten aan mag blijven", doelt Demarez bij Sporza op Nigel Pearson. "Ook bij Leicester zou hij al lang gevlogen zijn. Toch blijven de Engelse managers om god-weet-welke reden achter hem staan." 

"De enige kans om dit nog recht te trekken is nu onmiddellijk afstand nemen van Pearson. Er zouden contacten met Frank Vercauteren zijn", onthult Demarez. "Als hij komt moet hij de macht krijgen om grote kuis te houden in de kern. Een goede trainer kan dit zeker nog rechtrekken in de play-downs, want er is kwaliteit genoeg. Het is wel één seconde voor twaalf."

In het seizoen 2017-2018 was Vercauteren nog actief in ons land. Hij loodste Cercle Brugge naar promotie, maar kon daarna geen akkoord vinden over een verlengd verblijf. Vercauteren, die ook bij onder meer KRC Genk en RSC Anderlecht aan het roer stond, maakte even een uitstapje naar Saoedi-Arabië. Momenteel is hij echter clubloos.