Geslaagde inspectie, scheidsrechter Lambrechts keurt grasmat in Oostende goed

Geslaagde inspectie, scheidsrechter Lambrechts keurt grasmat in Oostende goed

30-01-2019 16:54 Laatste update: 16:53
7

KV Oostende en KAA Gent strijden woensdagavond voor het tweede ticket richting het Koning Boudewijnstadion. De wedstrijd in de Versluys Arena belooft er eentje te worden in zware weersomstandigheden. KVO stelt alles in het werk om de wedstrijd niet in het gedrang te brengen.

De zware sneeuwval teistert het hele land, ook Oostende. De Kustboys werken echter met man en macht om het veld sneeuwvrij te krijgen. KVO maakt ook de toegangswegen vrij. De terugwedstrijd in de halve finales van de Croky Cup komt normaal gezien niet in het gedrang.

In de heenwedstrijd werd het 2-2. De winnaar van het duel neemt het in de finale op tegen 1B-club KV Mechelen. Malinwa plaatste zich ten koste van reeksgenoot Union Saint-Gilloise voor de finale op de Heizelvlakte.

Update 11.17: KV Oostende heeft tot 14u de tijd om het veld sneeuwvrij te krijgen en deze deadline zal probleemloos worden gehaald. De Kustboys bevestigen dan ook dat de match doorgang kan vinden.

Update 16.54: Er was na het sneeuwruimen eigenlijk geen twijfel meer over de staat van het veld, maar arbiter Erik Lambrechts moest het veld toch nog even keuren. Zoals verwacht zette Lambrechts het licht op groen. Vanaf 20u45 strijden Oostende en Gent om een plek in de finale, waar KV Mechelen als opponent wacht.