Lokeren stelt De Boeck voor als nieuwe coach: 'Ervaring met zinkende schepen'

Lokeren stelt De Boeck voor als nieuwe coach: 'Ervaring met zinkende schepen'

21-01-2019 13:35
11

Glen De Boeck werd maandagochtend voorgesteld als nieuwe coach van Sporting Lokeren. De opvolger van Trond Sollied staat voor een helse klus. De Waaslanders staan momenteel laatste en hebben al zes punten achterstand op de voorlaatste.

Voorzitter Roger Lambrecht gaf tijdens een persconferentie meer uitleg over de trainerswissel. "Op een bepaald moment moet je een beslissing nemen. Zeker na de zeer slechte wedstrijd in Eupen. Daar hebben de spelers er met hun klak naar gesmeten", vertelde Lambrecht volgens Sporza.

"We moesten dus iets doen, ofwel was de boot helemaal gezonken. Daarom hebben we vrij snel een beslissing genomen en Glen aangesteld. Glen heeft ervaring met zinkende schepen. Ik hoop dat hij ons zinkende schip gaat redden en dat hij met ons volgend seizoen nog in 1e klasse speelt."

"Of ik nog geloof in het behoud? Ik heb er nog vertrouwen in. Zaterdag is de match van ons leven. Als je kunt winnen van Zulte Waregem, sta je op drie punten van hen en is alles nog mogelijk. Met andere woorden: dit wordt dé match van ons leven. Als we verliezen is het gedaan en ook een gelijkspel is niet genoeg."

Lees ook: Lambrecht trapt na richting De Sutter: "Daar heb ik wél spijt van"