UPDATE: Na 55 minuten spelen valt de VAR in

19-01-2019 19:15
2

In principe moet elke match in de Jupiler Pro League dit seizoen worden gespeeld met een VAR. Zaterdag was dat in Standard – KV Kortrijk evenwel niet het geval.

Was het de koude? Was het een technische storing? Hoe dan ook in het begin van de match tussen Standard en KV Kortrijk gaf de VAR niet thuis. Het is nog niet duidelijk of de man in het busje later op de match wel kan communiceren met scheidsrechter Erik Lambrechts.

In het begin van de match trok Standard trouwens meteen ten aanval. Bij KV Kortrijk trokken ze alvast niet hun voetje terug. Zouden ze beseft hebben bij KVK dat er geen VAR was. Toen de fans te weten kwam dat er geen VAR was, werd er gelachen. Op het kwartier had de thuisploeg hem wel graag gehad toen er een fout op de rand van de zestien werd gemaakt door de bezoekers, maar het bij een vrije trap bleef.

Update 19/01, 19.05: Ook in de tweede helft doen Standard en Kortrijk het nog altijd zonder VAR. Na de pauze moeten de Rouches een 0-1 achterstand proberen goed te maken. Chevalier opende na 36 minuten spelen de score.

Update 19/01, 19.15: Na 55 minuten spelen heeft de VAR dan toch beslist om te werken. Als er nu iets gebeurt in Standard - Kortrijk kan de man in het busje ingrijpen.