Anderlecht-aanwinst spreekt duidelijke taal: Ik zie wat anderen niet zien

Anderlecht-aanwinst spreekt duidelijke taal: "Ik zie wat anderen niet zien"

18-01-2019 12:45
28

Anderlecht heeft met Peter Zulj een nieuwe spelmaker aangetrokken. De Oostenrijker mag zichzelf voorstellen in Het Laatste Nieuws en legt de verwachtingen meteen hoog. 

Zulj moet voor de assists gaan zorgen bij Anderlecht. "Ik kan als nummer tien spelen, maar ook lager op het middenveld is een optie. Uit een gesprek met de coach (Rutten, red.) blijkt alvast dat ik in zijn filosofie pas - vóetballen. Ik zie wat anderen niet zien. En ik kan het uitvoeren."

Zulj hoopt dat hij zich snel kan inpassen. "Ik heb een prima linkervoet, waarmee ik gevaarlijk kan zijn op stilstaande fases. Ook belangrijk: ik speel voortdurend vooruit. Heb je opgevangen dat ik niet de snelste ben? (lacht) Ik ben geen Usain Bolt, neen, maar ik dénk wel snel."

De geruchten dat hij problemen heeft met motivatie zijn vooral gebaseerd op het verleden. "Ik heb een paar jaar geleden een knop omgedraaid. Nu ben ik een topprof."

Zulj zal overigens nog niet meespelen in de wedstrijd tegen KAA Gent. De Oostenrijker krijgt tijd om zich aan te passen, al kan coach Fred Rutten momenteel wel een extra spelmaker gebruiken.