'Buffalo's hebben beet: eerste winteraanwinst komt voor 4,5 jaar naar Gent'

'Buffalo's hebben beet: eerste winteraanwinst komt voor 4,5 jaar naar Gent'

31-12-2018 09:55 Laatste update: 10:18
19

Thomas Kaminski wordt de nieuwe doelman van KAA Gent. Het Nieuwsblad maakte maandagochtend bekend dat de deal tussen Gent en KV Kortrijk in kannen en kruiken is.

Zodra bekend was dat Lovre Kalinic de club in januari gaat verlaten voor het Engelse Aston Villa, werd de naam van Kaminski naar voren geschoven als mogelijke opvolger. Het werd vorige week al snel duidelijk dat de 26-jarige sluitpost de belangrijkste kandidaat was voor manager Michel Louwagie. Enkel de vraagprijs van Kortrijk leek een obstakel te vormen. Bij Kortrijk verlangde men namelijk de hoofdprijs.

Louwagie is er dan toch in geslaagd om tot een overeenkomst te komen, al zijn er nog geen details over de transfersom. In Gent ligt er naar verluidt een contract voor 4,5 seizoenen klaar voor Kaminski, die spoedig zal worden gepresenteerd. Kaminski keert daarmee terug op het oude nest, want in zijn jeugd was hij ook actief voor de Buffalo's. Zonder zijn debuut te hebben gemaakt trok hij in 2011 naar Beerschot om door te breken. Dat lukte en bij Oud-Heverlee Leuven wist hij een transfer naar Anderlecht te versieren.

Kaminski moest het in Brussel echter afleggen tegen clubicoon Silvio Proto. Anderlecht leende hem om deze reden uit aan Anorthorsis Famagusta (Cyp), FC Kopenhagen (Den). In de zomer van 2016 bood KV Kortrijk een definitieve oplossing, waarna hij 89 keer het doel van de Veekaa zou verdedigen.