'KAA Gent speurt naar vervanger Kalinic, JPL-doelman staat bovenaan de lijst'

'KAA Gent speurt naar vervanger Kalinic, JPL-doelman staat bovenaan de lijst'

24-12-2018 07:25
14

KAA Gent neemt in januari afscheid van Lovre Kalinic, die het voorbije weekend een langdurig contract tekende bij de Engelse tweedeklasser Aston Villa. Ondertussen kijkt Gent naar mogelijke vervangers rond en zou het daarbij niet ver zoeken. Volgens Het Laatste Nieuws staat Thomas Kaminski bovenaan de lijst.

Kaminski hield dit weekend voor de vijfde keer tegen Sint-Truiden zijn doel schoon namens KV Kortrijk. Na het 0-0 gelijkspel confronteerde de krant hem met een mogelijke overstap naar Gent. Volgens het dagblad lachte Kaminski 'net iets te geheimzinnig om normaal te zijn.' Kaminski was kort van stof. ''Ik weet het niet.'' Nog niets gehoord van AA Gent? Weer dat lachje. ''Nog niet. We zullen wel zien.''

Voordat Gent daadwerkelijk in actie komt voor de 26-jarige Kaminski, moet er eerst een belangrijke knoop worden doorgehakt. Er is namelijk een clan binnen Gent die door wil gaan met Yannick Thoelen, die zich nu kan bewijzen door het vertrek van Kalinic. Een ander kamp wil de transfermarkt op. Het is afwachten welk kamp zijn zin krijgt.

Overigens is het geen verrassing dat de naam van Kaminski valt bij de Buffalo's. Afgelopen zomer werd zijn naam ook vaak genoemd, maar uiteindelijk bleef Kalinic toch. En Kaminski, die nog anderhalf jaar vastligt bij Kortrijk, heeft aangegeven de Veekaa alleen te verlaten om in doel te staan. Tweede viool spelen is geen optie meer.

Lees ook: 'Gent kan nog heel wat miljoenen verdienen aan Kalinic'