UPDATE: 'Gent kan nog heel wat miljoenen verdienen aan Kalinic'

UPDATE: 'Gent kan nog heel wat miljoenen verdienen aan Kalinic'

22-12-2018 20:45 Laatste update: 20:45
8

Lovre Kalinic is niet langer meer een speler van KAA Gent. De doelman trekt naar Aston Villa. 

De transfer van Kalinic hing al een paar dagen in de lucht. Nu heeft Aston Villa de deal ook officieel bekendgemaakt. Op 1 januari maakt de Kroatische doelman de overstap naar Aston Villa. Die ploeg staat na 22 speeldagen in de Championship op de achtste plaats. De kloof met leider Leeds bedraagt al twaalf punten.

Midden in het seizoen 2016 - 2017 plukte Gent Kalinic weg bij Hajduk Split. De Buffalo's betaalden toen circa drie miljoen euro. Aangenomen wordt nu dat Gent het dubbele plus bonussen ontvangt van Aston Villa. De 28-jarige Kalinic speelde ondertussen ook al zestien keer voor zijn land. Tijdens de WK-finale zat hij op de bank. In de Nations League speelde hij wel. 

Contract tot 2023
Bij Aston Villa tekende Kalinic een contract tot medio 2023. Voor Dean Smith is de Kroatisch international zijn eerste transfer als manager van Aston Villa. "We zijn blij dat we iemand met de ervaring en de kwaliteiten van Kalinic in huis kunnen halen", aldus Smith. 

UPDATE 22/12 20.45: Kalinic is niet voor een absolute recordsom naar Engeland getrokken. Zo kreeg Gent naar verluidt amper zes miljoen euro voor de Kroaat. Dat bedrag kan echter nog flink oplopen.

Het Laatste Nieuws meldt dat Kalinic in totaal maar liefst negentien(!) miljoen euro kan opleveren. Dan moeten er wel enkele voorwaarden voldaan worden, zoals bijvoorbeeld promotie naar de Premier League.