Kortrijk en STVV kunnen niet overtuigen: geen doelpunten en dus ook geen winnaar

22-12-2018 21:52

STVV en KV Kortrijk hebben niet voor een winnaar kunnen zorgen. Een bijzonder makke eerste helft werd gewisseld voor een fraaie tweede helft. Doelpunten vielen er echter niet: 0-0.

Afgelopen vrijdag begon de speeldag goed met een leuk wedstrijdbegin tussen KAA Gent en Cercle Brugge. Dat heeft STVV en KV Kortrijk duidelijk niet geïnspireerd. Het spelniveau was op zijn minst dramatisch te noemen.

We leken op weg naar een saaie eerste helft zonder doelpunten. Op het half uur kon Ezekiel het net plots doen trillen. Met een knappe volley werd het 0-1, tot de scheidsrechter ingreep. De treffer werd terecht afgekeurd voor buitenspel. Dat het bij de rust 0-0 stond, was niet geheel verrassend.

De neutrale toeschouwers was even aan het slapen, maar werd na de pauze toch wakker geschud door Kamada. De Japanner kon bijna voor het doelpunt zorgen, hij besloot op de paal. De tweede helft was plots wél eentje om van te smullen. Beide ploegen kregen genoeg kansen op dat doelpunt. Er kon echter niet gevierd worden. Zowel STVV als Kortrijk gingen onbesuisd om met hun kansen. Het bleef daardoor 0-0.