Real Madrid wint weer WK voor clubs: eerste prijs voor Courtois bij de Koninklijke

22-12-2018 19:29
2

Real Madrid heeft voor het derde jaar op rij de wereldtitel veroverd. De Spanjaarden hadden bij de finale van het WK voor clubs geen enkele moeite met Al-Ain, dat met 4-1 werd afgedroogd.

Al-Ain won in de halve finale nog verrassend na strafschoppen van River Plate. Marcus Berg was een van de doelpuntenmakers, maar tegen Real kwam de oud-spits van PSV en FC Groningen er niet aan te pas. Al na veertien minuten sloeg de Champions League-winnaar toe. Uit een voorzet van Lucas Vázquez legde Karim Benzema de bal terug op Luka Modric en de Kroaat krulde de bal fraai in de linkerhoek.

Real kreeg in de eerste helft nog kansen via Benzema en Gareth Bale, maar de ploeg uit de Verenigde Arabische Emiraten haalde zonder verdere schade de rust. Real bleef echter domineren en na een uur maakte Marcos Llorente er 2-0 van. De verdedigde middenvelder knalde de bal bij een corner vanuit de tweede lijn onder in de linkerhoek. Real speelde het duel daarna geroutineerd uit. Sergio Ramos kopte raak uit een corner en maakte er 3-0 van. Ditmaal was Modric de aangever.

Al-Ain redde de eer via Tsukasa Shiotani, die de bal voorbij Thibaut Courtois kopte. Het slotakkoord was voor Vinícius Júnior, die de bal na een actie via een Al-Ain-speler in het doel zag verdwijnen. Voor Coutois is het zijn eerste prijs bij Real Madrid.