'Het kan me niet schelen dat Anderlecht vervanger zoekt, ik wil blijven'

'Het kan me niet schelen dat Anderlecht vervanger zoekt, ik wil blijven'

19-12-2018 10:50
10

Ongeveer een jaar geleden haalde RSC Anderlecht Ryota Morioka. De nummer tien kon de verwachtingen amper inlossen. Anderlecht is dan ook op zoek naar een vervanger, maar de Japanner wil in Brussel blijven en vechten voor zijn plaats.

Binnenkort opent de transfermarkt weer. In de wandelgangen klinkt het dat Morioka het Constant Vanden Stockstadion mag verlaten. Daar heeft hij zelf evenwel geen oren naar. "Ik wil bij Anderlecht blijven spelen", aldus de nummer tien in La Dernière Heure.

De Morioka van bij Waasland-Beveren hebben ze bij Anderlecht zelden of nooit gezien. "Ik ben blij dat ik bij Anderlecht speel. Ik weet dat ik minder scoor en minder assists geef. Het is aan mij om te bewijzen dat ik het niveau van Anderlecht aan kan."

Nieuwe nummer tien bij Anderlecht
Over het feit dat Anderlecht op zoek is naar een nieuwe nummer tien, heeft Morioka een mening. "Eerlijk gezegd kan het me weinig schelen. Ik begrijp het bestuur wel als het een nieuwe nummer tien zoekt. Op dit moment speel ik niet goed, daar moet ik eerlijk in zijn. Ik ben niet boos om het bestuur, maar ik zal blijven vechten en proberen mezelf te tonen."

Lees ook: Morioka valt door de mand: "Hij heeft er geen toekomst meer"