Guardiola wil De Bruyne rustig brengen, maar Rode Duivel zit op hete kolen

Guardiola wil De Bruyne rustig brengen, maar Rode Duivel zit op hete kolen

18-12-2018 08:33

Keven De Bruyne lag maanden in de lappenmand. Afgelopen weekend maakte de Rode Duivel zijn rentree in de Premier League. Pep Guardiola wil zijn middenvelder de komende weken rustig brengen, maar van KDB mag het gerust wat sneller gaan.

Op een kwartiertje van het einde viel De Bruyne in tegen Everton. "Deze speelminuten had ik nodig. Ik was niet per se op zoek naar een topprestatie, wel naar een fysieke boost. Dus heb ik gewoon twintig minuten lang gelopen, zonder te stoppen. De longen opengezet, met het oog op de volgende match", noteerde Sportwereld uit de mond van De Bruyne.

Volgens Guardiola zit De Bruyne weer fit in zijn hoofd, maar is fysiek nog uitgeput na een lang seizoen. De Bruyne denkt daar iets anders over. "Of ik uitgeput was? Neen, dat niet. Niemand speelde vorig seizoen meer dan ik en toch werkte ik het WK probleemloos af. Maar het is wel belangrijk om een goeie zomerbreak te hebben, om voldoende tijd te hebben om te rusten. Dit keer had ik drie weken – dat was allicht te weinig, ja. Maar toch voelde ik me nadien oké."