Charleroi maakt het af in Mazzu-time tegen KAA Gent en komt top zes binnen

14-12-2018 22:23 Laatste update: 22:26
11

Het duel tussen Charleroi en KAA Gent was een rechtstreeks duel om een plek in de top zes. Uiteindelijk sleepte de thuisploeg de overwinning in Mazzu-time uit de brand (2-0).

Na een kwartier spelen was de thuisploeg gevaarlijk. Spits Jérémy Perbet zag zijn lage schuiver net naast gaan. Even later moest doelman en gelegenheidsaanvoerder Kalinic tussenbeide komen na een poging van Osihmen.

Vlak voor rust eiste de VAR alle aandacht op. Gent kreeg een vrije trap toegekend, maar de VAR liet Visser beelden bekijken. Vervolgens kreeg Yaremchuk geel en kreeg Charleroi op zijn beurt een vrije trap. In een eerdere fase had de aanvaller een stoot uitgedeeld en de VAR zag een potentiële rode kaart.

Vlak na de rust liep Yaremchuk zich goed vrij en moest werden de handschoenen van doelman Penneteau eindelijk getest. Na een uur spelen zette Yaremchuk goed door in het strafschopgebied, Charleroi kon de bal maar net voor doel wegwerken.

Veel viel er niet te beleven, tot vijf minuten voor tijd. Osimhen werd de diepte ingestuurd en de aanvaller werkte koeltjes af. In blessuretijd zorgde Massimo Bruno voor de verlossende 2-0. Charleroi pakt zo de drie punten in eigen huis tegen Gent en komt de top zes binnen in de Jupiler Pro League.