Kandidaat-Rode Duivel mikt op stap naar topclub: Maar niet Standard

Kandidaat-Rode Duivel mikt op stap naar topclub: "Maar niet Standard"

14-12-2018 13:12
1

Dorian Dessoleil is het voorbije anderhalf jaar niet weg te denken uit de basiself van Sporting Charleroi. De 26-jarige Dessoleil heeft het goed naar zijn zin bij Charleroi, maar hoopt ooit nog de stap naar de Belgische top te zetten.

Dessoleil spreekt zijn ambities uit tegenover La Capitale. "Mijn leven zou niet mislukt zijn als ik mijn hele carrière bij Charleroi zou blijven, maar het buitenland of een Belgische topclub doen altijd dromen. En daarmee bedoel ik clubs die regelmatig Champions League of Europa League spelen'', aldus de centrale verdediger. Dessoleil noemt geen specifieke droomclub, maar Standard kan alvast van de lijst geschrapt worden. ''Standard? Dat denk ik niet, neen. Als Carolo zou dat moeilijk liggen.

Naast een mooie transfers, hoopt Dessoleil ooit uit te komen voor de nationale ploeg. Dessoleil is aan het denken gezet door de Waalse media, die hem naar voren schuiven als kandidaat-Rode Duivel. "Ik had er nog nooit aan gedacht, maar dat er vorig jaar wat over mij gesproken werd, bracht me op ideeën. Maar ik denk dat een selectie een droom is voor elke Belgische speler.''