Geen ruzie bij Anderlecht tussen Coucke en Vanden Stock: Geen sprake van

Geen ruzie bij Anderlecht tussen Coucke en Vanden Stock: "Geen sprake van"

11-12-2018 12:33 Laatste update: 12:34
7

Bij RSC Anderlecht ontkent men de verhalen over een dispuut tussen voorzitter Marc Coucke en het oude Anderlecht-bestuur. Volgens de Brusselaars is daar helemaal geen sprake van.

In de ochtendkranten stond te lezen dat Coucke en het oude Anderlecht-bestuur het niet al te best met elkaar kunnen vinden. Dat ontkent Anderlecht nu tegenover Belga. "Er heeft deze morgen zoals voorzien een vergadering met de oude aandeelhouders plaatsgevonden", zegt woordvoerdster Marie Verbeke. "Die was al langer gepland en had betrekking op het proces van de verkoop van de club vorig jaar."

"Er was geen sprake van een gespannen sfeer. Dat zou ook niet logisch zijn, want bij de verkoop van de club zijn alle regels gevolgd. Over de aan- of afwezigheid van Roger Vanden Stock tijdens de partij tegen Charleroi heb ik geen informatie. Ik weet niet of hij al dan niet aanwezig was", klinkt het.

Anderlecht zou volgens de ochtendkranten een 'speciale rekening' hebben die de club kan gebruiken als het krap bij kas komt te zitten. Op die rekening zou echter geld van de voormalige aandeelhouders van de club staan. Dat geld zouden ze niet in één keer terugbetaald hebben gekregen, maar wel een interest verdienen door dat tot eind 2018 te laten staan. Nu zou er een dispuut zijn tussen Coucke en de oude aandeelhouders omtrent de betaling van dat bedrag.