Club heeft nieuwe held: Hij doet me denken aan de beste Vormer van vorig jaar

Club heeft nieuwe held: "Hij doet me denken aan de beste Vormer van vorig jaar"

Gepubliceerd: maandag 3 december 2018 om 23:01ma 03-12-2018 om 23:01

Club Brugge legde Standard Luik zondagmiddag met speels gemak over de knie (3-0). Verrassende uitblinker op het Brugse middenveld: Sofyan Amrabat. De Marokkaanse Nederlander maakte indruk bij zijn eerste basisplaats in de Jupiler Pro League.

"Het is de ontdekking van de week, zou ik zeggen", windt Peter Vandenbempt er geen doekjes om bij Extra Time. "Hij was voor mij al de beste man in Dortmund. Hier liet hij opnieuw erg veel van zijn kwaliteiten zien: een combinatie van kracht en techniek. Hij doet mij denken aan de beste Ruud Vormer van vorig seizoen: sterk in de recuperatie, sterk aan de bal en heel veel diepgang."

Al die troeven ten spijt verscheen Amrabat afgelopen week pas voor het eerst aan de aftrap bij Blauw-Zwart. "Hij heeft heel lang moeten wachten, we waren hem eigenlijk al uit het oog verloren. Maar hij is zeker een aanwinst", aldus Vandenbempt.

Filip Joos ziet de Brugse concurrentie enkele zware weken tegemoet gaan. "Dit is erg slecht nieuws voor de Schrijversen, Ritsen en Rezaeis van deze wereld. Het systeem zal met Nakamba en Amrabat worden, die dan heel vaak gaat", voorspelt hij. 

Poll

Blijft Amrabat de komende weken in de basis staan, denk je?

(201 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws