Real Madrid bedankt uitblinker Courtois die nog eens de nul houdt

Real Madrid bedankt uitblinker Courtois die nog eens de nul houdt

01-12-2018 22:43

Real Madrid heeft zich zaterdagavond herpakt na de ongekende zeperd tegen Eibar. Een week na de 3-0 nederlaag in Baskenland was Valencia het slachtoffer van de reparatiewerkzaamheden in het Estadio Santiago Bernabeu.

De Madrilenen begonnen als nummer 7 van de ranglijst aan het treffen, met slechts drie punten voorsprong op nummer 13 Valencia. Los Che hielpen Real Madrid echter aan een vroege voorsprong. Dani Carvajal blies een afgeslagen aanval nieuw leven in, waarna Daniel Wass de bal ongelukkigerwijs achter zijn eigen doelman Neto kopte: 1-0.

Die stand bleef vrijwel de hele wedstrijd op het bord staan: Valencia drong aan, maar de uitblinkende doelman Thibaut Courtois liet zich niet passeren. Lucas Vazquez maakte in de slotfase aan alle onzekerheid een einde door op aangeven van Karim Benzema de beslissende 2-0 binnen te schuiven.

Real Madrid staat nu op 23 punten en klimt naar de vijfde plek op de ranglijst. De achterstand op koploper Sevilla en aartsrivaal FC Barcelona bedraagt respectievelijk drie en twee punten, maar beiden komen zondag nog in actie.