Coucke speelt open kaart over transfer Sanneh: ''Ja, ik heb toen meegeholpen''

Coucke speelt open kaart over transfer Sanneh: ''Ja, ik heb toen meegeholpen''

24-11-2018 10:26
7

Anderlecht betaalde deze zomer liefst acht miljoen voor centrale verdediger Bubacarr Sanneh. De peperdure aankoop heeft de verwachtingen tot op heden nog niet waar kunnen maken. Er worden dan ook flinke vragen gesteld bij het prijskaartje. Voorzitter reageert in Het Laatste Nieuws op de kwestie.

Coucke ontkent dat er door zijn inmenging te veel is neergeteld voor Sanneh. ''Dat ik de transfer van Sanneh zou doorgedrukt hebben, klopt niet. We hadden een lijst met namen voor een extra centrale verdediger. Daaruit kwam een shortlist met vier spelers voort waarmee we naar Hein zijn gestapt. Hij heeft er twee geschrapt. De twee die overbleven - onder wie Sanneh - daar hebben we ons op gericht."

Na moeizame onderhandelingen werd er voor acht miljoen een deal gesloten. Volgens Coucke was de prijs het gevolg van de omstandigheden. ''Het was toen al eind augustus, dus het moest snel gaan. Ja, ik heb toen meegeholpen om de onderhandelingen snel rond te krijgen. Ik belde bijvoorbeeld met de voorzitters van de clubs. Bemoei ik mij dan te veel met het sportieve? Ik vind van niet.''

Overigens verwacht de uitgesproken voorzitter dat Sanneh zal tonen dat hij zijn hoge prijskaartje waard is. ''We zullen overigens eens zien waar Sanneh binnen enkele jaren zit, want die jongen wordt nu al afgeschreven, maar ik heb er het volste vertrouwen in."