'Jacht op smaakmaker STVV geopend, Anderlecht en Standard genoemd'

'Jacht op smaakmaker STVV geopend, Anderlecht en Standard genoemd'

22-11-2018 07:31
9

In de komende wintertransferperiode kloppen heel wat Belgische topclubs mogelijk aan bij STVV. De goede resultate kunnen voor enkele transfers zorgen. Eén van de namen die wordt genoemd is die van Roman Bezus.

De 28-jarige Oekraïener is dit seizoen één van de smaakmakers bij STVV geworden. De middenvelder heeft nog een contract tot eind 2019 en lijkt dat niet te gaan verlengen. STVV kan wel een optie lichten waardoor het contract van Bezus automatisch met één jaar verlengd wordt, maar moet dan wel een fikse premie betalen aan Bezus. Dat lijkt STVV niet meteen van plan.

Als STVV nog iets wil verdienen aan de middenvelder, zal het hem dus moeten verkopen. Volgens Het Nieuwsblad circuleerde de naam van Bezus al meermaals door de wandelgangen van Standard. Ook RSC Anderlecht, dat naar een creatieve middenvelder zoekt, wordt genoemd als mogelijke optie voor Bezus.

Wie Bezus wil aantrekken, zal toch een aardige som moeten betalen. De marktwaarde van de Oekraïener wordt geschat op 1,2 miljoen euro, al vraagt het dagblad zich af of een (Belgische) ploeg die som nog zal betalen voor een 28-jarige middenvelder met een aflopend contract.