Voetbalanalist Legear: 'Geen enkele ploeg krijgt het nog benauwd van Anderlecht'

Voetbalanalist Legear: 'Geen enkele ploeg krijgt het nog benauwd van Anderlecht'

Gepubliceerd: dinsdag 20 november 2018 om 19:26di 20-11-2018 om 19:26

Jonathan Legear is tegenwoordig niet alleen voetballer. De flankspeler is een gewaardeerde analist in Franstalig België. Hij heeft weinig goeds te vertellen over zijn ex-ploeg RSC Anderlecht.

"Geen enkele ploeg krijgt het nog benauwd als Anderlecht op bezoek komt. Elke thuisploeg weet dat er minstens een punt in zit. Dat heeft met een ding te maken: de kwaliteit van de groep", vertelde Legear tijdens een interview met Sport/Voetbalmagazine.

"In zijn kern zou Anderlecht minstens een tiental spelers moeten hebben die buitencategorie zijn. Nu tel ik er één: Adrien Trebel. Hij heeft werkelijk niets meer te zoeken in België. En je hebt nog twee of drie gasten van wie ik vermoed dat ze binnen enkele jaren te goed zullen zijn voor onze competitie."

Tom Van den Abbeele, sportief directeur bij Sint Truiden, de huidige ploeg van Legear, beweert dat Takehiro Tomiyasu twee keer zo goed is als Bubacarr Sanneh. "We moeten Sanneh het voordeel van de twijfel geven. Los daarvan begrijp ik niet waarom Anderlecht acht miljoen euro heeft betaald voor zo'n verdediger."

"Sanneh en Tomiyasu hebben een ding met elkaar gemeen: ze hebben rond zich spelers nodig met ervaring. Anderlecht heeft de oudjes weggedaan en zit nu met een onevenwichtige kern waar niemand in staat is om de leiding te nemen", besloot Legear.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws