'Vice-president AS Monaco vangt tien procent van winst bij uitgaande transfers'

'Vice-president AS Monaco vangt tien procent van winst bij uitgaande transfers'

Gepubliceerd: dinsdag 20 november 2018 om 12:47di 20-11-2018 om 12:47

De vicepresident van AS Monaco verdient goed aan uitgaande transfers. Mediapart onthult dat Vadim Vasilyev een afspraak in zijn contract heeft staan dat hij per uitgaande transfer tien procent van de winst opstrijkt.

Uit de Football Leaks-documenten blijkt dat Vasilyev - die ook gedelegeerd bestuurder bij Cercle Brugge is - dus eentiende van de winst uit uitgaande transfer op zijn rekening bijgeschreven krijgt. In het seizoen 2015/2016 leverde dat Vasilyev een slordige 5.3 miljoen euro op, het seizoen daarna ging het om 5.4 miljoen euro.

Over het seizoen 2017/2018 heeft Vasilyev waarschijnlijk beduidend meer geld binnengeharkt. Monaco verkocht Tiémoué Bakayoko aan Chelsea (€45 miljoen), Kylian Mbappé aan Paris Saint Germain (€180 miljoen) en Benjamin Mendy (€47.5 miljoen) en Bernardo Silva aan Manchester City (€50 miljoen).

Het bestaan van de constructie is aan Mediapart bevestigd door Vasilyev en Monaco. Wanneer een speler met verlies wordt verkocht, gaat dat wel ten koste van de bonus van Vasilyev, maar dat gebeurt nauwelijks bij Monaco. De vice-president vangt het geld naast een jaarsalaris van 1.25 miljoen euro.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Lees meer over: Ligue 1 AS Monaco

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws