Club Brugge-jeugdspeler tegen Merkel: 'Dode vrienden van Cercle niet vergeten'

Club Brugge-jeugdspeler tegen Merkel: 'Dode vrienden van Cercle niet vergeten'

Gepubliceerd: maandag 19 november 2018 om 12:40ma 19-11-2018 om 12:40

Naar aanleiding van het einde van de Eerste Wereldoorlog waren er heel wat herdenkingen. Zo woonde Frans president Emmanuel Macron in de Bondsdag een ceremonie bij. Daarbij mochten ook jonge voetballers het woord nemen. Alexander Vandeperre was een van hen.

Vandeperre speelt bij de jeugd van Club Brugge. Samen met nog enkele van zijn Blauw-Zwarte maatjes en kinderen uit Duitsland, Engeland en Frankrijk was hij aanwezig in het Duitse parlement. Andere aanwezigen waren onder andere Macron en Angela Merkel, de bondskanselier van Duitsland. Dat schrijft Bazonline.

Vandeperre mocht ook iets zeggen over de Grote Oorlog. "Ik ben Alexander en speel voor Club Brugge. Toen ik onderzoek deed naar de Eerste Wereldoorlog hoorde ik het verhaal over Josef en zijn broer. Beiden waren ze geboren in Brugge en begonnen te voetballen. Ze speelden voor onze rivaal Cercle Brugge. Toen de oorlog uitbrak, besloten de broers om in België te blijven en te vechten voor hun land."

You Will Never Walk Alone
"Ze overleefden de oorlog niet en werden samen bevragen. Ik schreef een brief aan de broers. We zijn verdrietig dat jullie moesten sterven. Ons respect voor jullie is groot. Bij Club Brugge zongen we You will Never Walk Alone. Wij zijn jullie ook niet vergeten. Jullie leven in onze harten verder. Als wij tegen Cercle Brugge spelen, zijn jullie als vrienden in onze gedachten", besloot de jeugdspeler van Club Brugge. 

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws