Daerden over 'vergeten' zomertransfer: Hij is grote pechvogel van Genk

Daerden over 'vergeten' zomertransfer: "Hij is grote pechvogel van Genk"

13-11-2018 11:00
2

Het gaat Racing Genk de laatste maanden voor de wind. Het sluit de heenronde af als ongeslagen herfstkampioen. Wie nog niet veel heeft kunnen genieten is de jonge Roemeen Vladimir Screciu. 

Amper vier van de 23 A-kernspelers kregen nog geen basisplaats in de competitie: naast Screciu zijn er ook nog Ivan Fiolic, Marcus Ingvartsen en Dries Wouters. Die laatste kreeg wel nog basisplaatsen in de Croky Cup en de Europa League. Assistent-coach Jos Daerden geeft meer uitleg.

"Screciu is de grote pechvogel. Hij is gelukkig aan de beterhand en kan hopelijk tijdens de winterstage weer aanpikken bij de groep. Fiolic arriveerde laat, Ingvartsen moest eerst volledig herstellen van een knieblessure."

Er sluipt hoe dan ook geen ontevredenheid in de groep. "Net als Dries Wouters, die vorig seizoen erg belangrijk was, gedraagt Marcus zich bijzonder professioneel en werkt hij keihard om er te staan op het moment dat de kans zich aandient. Daar helpt de staf hen dagelijks bij. Natuurlijk is er af en toe ontgoocheling, maar nog nooit beïnvloedde dat de groep. Daarvoor loopt alles te gesmeerd."