Vandenbempt verrast: Antwerp is een aanwinst, maar zij zijn nog straffer

Vandenbempt verrast: "Antwerp is een aanwinst, maar zij zijn nog straffer"

Gepubliceerd: maandag 12 november 2018 om 11:30ma 12-11-2018 om 11:30

Nu de heenronde is afgelopen is het tijd voor een eerste balans. Peter Vandenbempt ziet dat Antwerp een revelatie is, maar staat nog meer te kijken van STVV.

Beide clubs sluiten verrassend goed aan bij de topploegen. "Antwerp is aanwinst voor ons voetbal. Dat was vorig jaar al zo en dit jaar nog meer. Ze hebben een zeer sterke en evenwichtige kern. Alles zit er wat in. Ervaring en jonge talent, techniek en fysiek geweld. Ze kunnen aanvallen en verdedigen. En ze beschikken over een heel sluwe trainer. De thuismatchen zijn altijd een belevenis", vertelt hij bij Sporza.

"Maar wat mij betreft is wat STVV heeft gepresteerd nog straffer. Mooi, verzorgd, positief proberen te voetballen in bijna alle matchen en een paar leuke ontdekkingen uit Japan. Voorin en achterin. Dat gebeurt aan de hand van een slimme trainer. Marc Brys is iemand die vaak goede keuzes maakt en tactisch de tegenstander al een keer weet te verrassen. Ze staan verdiend in de top zes en wat mij betreft heeft Brys van alle trainers de beste prestatie geleverd."

Plaats een reactie

Gimini +1376
maandag 12 november 2018 om 11:37
Juist ja , voor de moment idd maar wat als ze moeten gaan verjongen ? het is zowat de "oudste ploeg" van de JPL. Of daar toekomst in zit blijft de vraag.
Vind ik leuk
DirkRAFC1 +2923
maandag 12 november 2018 om 12:24
Natuurlijk onzin wat je hier komt te stellen.

Dat verjongen geldt op een bepaald moment voor elke ploeg waar ook ter wereld.
Daarnaast is dat van die "oudste ploeg" ook heel relatief natuurlijk.
Van Damme is 35, die gaat geen vijf seizoenen meer blijven spelen.
Haroun is 33 maar neem dat hij hierna ook nog wel een seizoen of twee in de benen heeft zitten op voorwaarde dat hij van blessures gespaard blijft.
Refaelov, 32, waarvan ik toch vermoed dat hij aan het einde van dit seizoen een contract bij Antwerp zal krijgen zal ook nog wel één of twee seizoenen in de benen hebben.
Mbokani, ook 32, daarvan zal het volgens mij vooral van afhangen dat hij ook volgend seizoen nog bij Antwerp speelt of er een aanbod vanuit het buitenland komt of niet.
Hij speelt dit seizoen bij Antwerp naar verluidt aan heel schappelijke voorwaarden maar een contract zoals hij in Rusland had gaat geen enkele Belgische ploeg kunnen of willen betalen.
En daarnaast heb je nog Bolat, 30, vooral een vraagteken of hij blijft of niet. Pakken we een prijs aan het eind van dit seizoen zie ik het eerlijk gezegd wel zitten dat hij er volgend seizoen nog bij zal zijn, is dat niet het geval dan zal hij wel vertrekken bij een aanvaardbaar bod. Maar voor de rest is Bolat natuurlijk een keeper en zie ik niet in waarom hij geen seizoen of vijf, of misschien zelfs meer, nog zou kunnen spelen.

Het zal dus niet zijn dat er plots een hele ploeg wegvalt.

En vergis je niet, Antwerp heeft nu al een budget dat grenst aan dat van de G5, en dat gaat de komende jaren enkel maar groeien.
Dat wij op zeker moment, net zoals elke andere ploeg, zullen moeten verjongen maakt helemaal niets uit.
Ook niet te vergeten dat wij wat transfers betreft, als je naar prijs, kwaliteit en rendement kijkt, het met Luciano het afgelopen jaar op dat vlak misschien wel beter hebben gedaan dan om het even wie in België.

Natuurlijk zit daar toekomst in.
Het merendeel van onze aankopen, die een volwaardig alternatief vormen voor de A-kern, van het voorbije jaar is 25 jaar oud of jonger dan dat.
Buta, Batubinsika, Arslanagic, Teunckens, Govea, Rodrigues, Jukleröd, Lamkel Ze, Nazaryna en Bolingi, al ben ik van die laatste zelf niet echt een grote fan.
[Reactie gewijzigd op maandag 12 november 2018 om 17:05]
Vind ik leuk
maandag 12 november 2018 om 19:42
Dirk, Jou stelling klopt wellicht wel, alleen zie ik Antwerp geen van die spelers doorverkopen en winst maken wat voor het budget (voor een Belgische ploeg) toch ook wel heel belangrijk is. Iets dergelijks zie ik in Genk wel gebeuren. Daar kan men van wat Trossard, Berge en Malinowski gaan opbrengen weer een hele tijd door. Knap wat Antwerp presteert op dit ogenblik en het is jullie van harte gegund.
Vind ik leuk
DirkRAFC1 +2923
maandag 12 november 2018 om 23:45
Op dit moment is het minst van onze zorgen spelers doorverkopen om er winst op te maken.
Het zou ten andere dom zijn om dat te doen terwijl je feitelijk nog steeds aan je ploeg aan het bouwen bent en we het momenteel helemaal ook niet nodig hebben.

Zo zie ik, ondanks de diverse geruchten, tijdens de winterstop zeker niemand vertrekken indien we eind december nog steeds mee bovenin staan. Voor Bolat mag er dan misschien wel interesse zijn uit Turkije maar in principe kunnen we aan een verkoop van hem nooit genoeg verdienen om hetgeen we aan hem verliezen te recupereren. Want er is natuurlijk veel meer dan enkel die transfersom tegenover hetgeen hij gekost heeft. Een Bolat pakt op een seizoen toch wel wat punten voor Antwerp, zijn verkoop maakt misschien het verschil tussen wel of geen Europees ticket.

Daarnaast heeft Antwerp momenteel zo'n 13.000 abonnees, enkel en alleen omdat we er amper meer kunnen verkopen. T2 en T3 zijn volledig uitverkocht, de tijdelijke noodtribune is enkel voor losse tickets in online voorverkoop. Op T1 zijn er nog wel plaatsen beschikbaar voor de supporters die ervoor willen betalen, naast de zakelijke formules die nog beschikbaar zijn.
Over die laatste categorie en wat er daar nog beschikbaar is heb ik echter het raden naar.

Volgend seizoen starten we in een nieuw stadion met een minimum capaciteit van 23.000 toeschouwers.
Het laat zich raden dat het bestuur maar al te graag het aantal abonnementen wil zien groeien maar dan moet er nog wel een ploeg op het veld staan die de ambities die er zijn ook waar kan maken of er minstens een kans toe heeft.

Hetzelfde met het aantrekken van nieuwe sponsors. Ik hoor nu al af en toe bedragen noemen, waar je steil van achterover valt, over sponsors die geweigerd worden door Antwerp. Blijkbaar wil de club zich duur verkopen en Antwerp misschien wel een ietsje exclusiever maken dan we feitelijk zijn. In die optiek is men bij Antwerp blijkbaar heel selectief in het aangaan van sponsorcontracten. Dat werkt natuurlijk ook maar enkel als daar iets tegenover staat en sponsors sportieve ambities of resultaten zien waarmee ze zichzelf en hun product kunnen vereenzelvigen.

In die optiek zal er dus weinig tot niets te koop zijn bij Antwerp op dit moment, tenzij we over bedragen gaan spreken die niet meer in verhouding staan tot de waarde van de respectievelijke spelers waarvoor er interesse is.

Daarnaast hebben wij feitelijk heel weinig uitgegeven, zowel vorig als dit seizoen, aan een quasi volledig nieuw elftal terwijl er van de ploeg die promoveerde toch enkel maar Hairemans en Owusu zijn overgebleven.

De aankoop van Lamkel Ze voor 1 miljoen stond daarbij eigenlijk haaks op eerdere aankopen maar jongens als een Jukleröd 200K, Batubinsika 0K, Buta 250K, Nazaryna 100K, Rodrigues 350K, Borges 200K, en anderen hebben amper een cent gekost of waren gewoon gratis.

Een ander gegeven dat in het voordeel speelt van Antwerp is het nieuwe stadion al blijken daar nog misverstanden over te bestaan voor wat de kosten betreft. Sommige mensen denken dat Antwerp het stadion huurt van Ghelamco en dat dan ook de volgende 138 jaar zal moeten blijven doen maar niets is minder waar. Antwerp betaalt het stadion gewoon af op een termijn die vastgesteld is op 15 jaar. Momenteel kost dat 3,5 miljoen per jaar en dat bedrag zal volgend seizoen uiteraard hoger zijn als ook de rest van het nieuwe stadion er staat maar het maakt wel dat je als club gewoon verder in het sportieve gedeelte kan blijven investeren.

We hebben nog een eind te gaan voor we staan waar we willen staan maar het gaat in ieder geval de goeie kant op. Onze 140ste verjaardag zullen we in ieder geval in een fonkelnieuw stadion kunnen vieren en, wie weet, misschien wel met een eerste succesje sinds een eeuwigheid.
Voor 2030, en onze 150ste verjaardag, is de hoofdprijs al lang gereserveerd maar dat lijkt niet meer dan normaal, we zitten tenslotte nog altijd in Antwerpen hé. ;-)
[Reactie gewijzigd op maandag 12 november 2018 om 23:46]
Vind ik leuk
DirkRAFC1 +2923
maandag 12 november 2018 om 12:03
Dat zal Vandenbempt wel pijn gedaan hebben om iets positiefs over Antwerp te moeten zeggen.
Vind ik leuk
Genome +956
maandag 12 november 2018 om 13:00
Toch opvallend: de laatste twee jaar van STVV. Vorig jaar ook goed begonnen aan competitie en lange tijd op een PO1 plek gestaan. Ben benieuwd of ze de lijn kunnen doortrekken.
Vind ik leuk

Bekijk het laatste nieuws