Groep E: Bayern wint dankzij klasse Lewandowski en is zo goed als door

Groep E: Bayern wint dankzij klasse Lewandowski en is zo goed als door

Gepubliceerd: woensdag 7 november 2018 om 23:08wo 07-11-2018 om 23:08

Bayern München is nagenoeg zeker van een plekje in de knock-outfase van de Champions League. De Duitse kampioen boekte een 2-0 zege op AEK Athene, dat kansloos is voor een vervolg in het miljardenbal.

Zonder de geblesseerde Arjen Robben nam Bayern het initiatief. AEK werd na een counter wel gevaarlijk, maar verprutste een open kopkans. Dat deed Leon Goretzka aan de andere kant ook, maar toch kwam Der Rekordmeister nog voor rust op voorsprong. Robert Lewandowski ging naar de grond toen hij werd vastgehouden en de bal ging op de stip. De Pool verzilverde het buitenkansje zelf.

Bayern nam daarna gas terug, terwijl de Grieken niet bij machte waren om iets aan de achterstand te doen. De beslissing kwam twintig minuten voor tijd. Lewandowski werkte op acrobatische wijze de 2-0 binnen uit een hoekschop. Bayern boekte zodoende een eenvoudige zege in aanloop naar de Bundesliga-topper tegen Borussia Dortmund.

Bayern is bovendien zo goed als zeker van een vervolg in de Champions League. De voorsprong op achtervolger Ajax bedraagt twee punten, terwijl Benfica zes punten minder heeft met twee duels te gaan.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws