Deschacht openhartig over de exit van Maes: ''Ik ga dat niet ontkennen''

Deschacht openhartig over de exit van Maes: ''Ik ga dat niet ontkennen''

05-11-2018 17:00
10

Peter Maes moest recent het veld ruimen bij KSC Lokeren. Sinds het vertrek van Maes pakten de Waaslanders opvallend genoeg 4 op 6. Olivier Deschacht wil geen kritiek leveren op zijn ex-coach, maar een breuk was onvermijdelijk.

''Ik heb natuurlijk nooit met Peter Maes gewerkt als het goed ging. Ik heb veel te danken aan hem, want hij heeft mij weer een voetballer gemaakt. Het is dus een beetje moeilijk om kritiek te geven op deze trainer, maar het was wel duidelijk dat hij nerveus werd op het einde. Je zag dat hij degradatievoetbal niet gewoon was. Hij werd snel nerveus en sommige spelers konden daar inderdaad niet mee omgaan'', zei een openhartige Deschacht in de meest recente uitzending van VISTA!.

Deschacht merkte ook dat de nervositeit van Maes zijn weerslag had op de groep. ''Ik ga dat niet ontkennen. Maar Peter is zo en hij is zo ook succesvol geweest bij al zijn ploegen waar hij gewerkt heeft. Hij wou hetzelfde doen als hij altijd deed.'' Deze aanpak werkte echter niet meer op het einde. ''Je staat van achter en het was duidelijk dat hij dit niet gewoon was.''