UPDATE: OHL - Lommel dan toch uitgesteld, nieuwe datum gevonden

UPDATE: OHL - Lommel dan toch uitgesteld, nieuwe datum gevonden

30-10-2018 12:50
1

Na het uitbreken van de zaak Propere Handen werd het duel tussen Oud-Heverlee Leuven en Lommel uitgesteld. Dat zal ondanks het overlijden van Vichai Srivaddhanaprabha niet opnieuw gebeuren. Dat heeft alles te maken met Union. Dat schrijft RTBF.

De tiende speeldag werd integraal uitgesteld. Voor OHL – Lommel werd de nieuwe datum op woensdag 31 oktober gezet. Bij OHL wilde men de match opnieuw uitstellen. Dat heeft alles te maken met het overlijden van Srivaddhanaprabha. De voorzitter kwam een paar dagen geleden om het leven na een helikoptercrash.

Lommel ging akkoord om de match uit te stellen. Derde partij Union vond dat maar niks en ging niet akkoord met een nieuwe datum. De ploeg uit Brussel wil niet dat we nog langer moeten wachten alvorens we weten wie de eerste periodetitel wint in de Proximus League. Het stelde voor dat de match volgende week dinsdag zou plaatsvinden. Lommel ging daar niet mee akkoord.

Toch nog wijziging mogelijk
Voorlopig zal de match tussen OHL en Lommel dus woensdag plaatsvinden. Al zijn alle partijen nog op zoek naar een oplossing. Indien de match effectief woensdag plaatsvindt, zal er een gepast eerbetoon zijn voor Srivaddhanaprabha.

Update 30/10, 12.50: Woensdag spelen OHL en Lommel dan toch niet tegen elkaar. De nieuwe datum is geprikt op dinsdagavond 4 december om 20u30. Alle clubs uit de Pro League gingen akkoord met de nieuwe datum. Dat meldt OHL dinsdag via de officiële kanalen. 

'De thuiswedstrijd van zaterdag 3 november om 17u tegen AFC Tubize vindt wel gewoon plaats. We roepen iedereen die OHL een warm hart toedraagt op om die middag massaal af te zakken naar het King Power at Den Dreef Stadion en als één man achter de ploeg te staan', klinkt het bij de ploeg uit Leuven.