Manchester City loopt weg van Chelsea: vijfklapper én terugkeer van De Bruyne

Manchester City loopt weg van Chelsea: vijfklapper én terugkeer van De Bruyne

20-10-2018 17:55

Manchester City heeft zich voor een paar uur losgeweekt van Chelsea en Liverpool, die samen met The Citizens op kop stonden. De regerend landskampioen liep thuis tegen Burnley uit naar een ruime zege.

De thuisploeg was voor rust de bovenliggende partij, maar voormalig City-doelman Joe Hart hield Burnley aardig op de been. Hart was na een kwartier spelen echter kansloos op een inzet van Sergio Agëruo, die uitstekend voorbereidend werk van Leroy Sané en David Silva op waarde schatte.

Na een uur spelen werd het verzet van de gasten gebroken door een curieuze goal van Bernardo Silva. Sané ging neer in de zestien meter en de verdedigers van Burnley verwachtten een penalty. David Silva pikte echter de bal op en zijn Portugese naamgenoot zorgde voor 2-0.

Daarna ging het snel. Fernandinho zorgde met een strak schot vanaf zestien meter voor de 3-0, Riyad Mahrez krulde op fabelachtige wijze de vierde treffer binnen en Sané liet Hart vlak voor tijd voor een vijfde keer vissen. De fantastische midden van de City-fans werd nóg beter toen Kevin De Bruyne zijn rentree maakte.

Manchester City staat nu twee punten los van Chelsea, dat eerder op de dag gelijkspeelde tegen Manchester United. Liverpool trapt om 18.30 uur af tegen Huddersfield Town en kan op gelijke hoogte komen met The Citizens.

De overige uitslagen:
Newcastle United-Brighton & Hove Albion 0-1
West Ham United-Tottenham Hotspur 0-1
Wolverhampton Wanderers-Watford 0-2
Cardiff City-Fulham 4-2
Bournemouth-Southampton 0-0