'Voorzitter van Waasland-Beveren moet toch stevige sanctie vrezen'

'Voorzitter van Waasland-Beveren moet toch stevige sanctie vrezen'

20-10-2018 21:18
8

Het onderzoek naar matchfixing loopt nog, maar de voorzitter van Waasland-Beveren geeft toe dat makelaar Dejan Veljkovic hem probeerde om te kopen.

Zo komt aan het licht dat Veljkovic zeker één poging heeft ondernomen om de degradatiestrijd te beïnvloeden. De makelaar zou, na contacten met bepaalde bestuursleden bij KV Mechelen, hebben geprobeerd de wedstrijd tegen Waasland-Beveren te fixen. “Voor die match bood Veljkovic 200.000 euro”, geeft voorzitter Dirk Huyck toe.

“Ik wilde daar niks mee te maken hebben”, voegt Huyck daar aan toe tegenover Het Laatste Nieuws. Ook Olivier Myny bekende al dat hij werd gevraagd niet voluit te gaan. Overigens heeft de advocaat van Veljkovic nog niet gereageerd op de beschuldigingen van Huyck. De voorzitter heeft echter meldingsplicht voor omkoping. Waasland-Beveren dreigt zo ook een sanctie te krijgen.

Update 21.18 uur: Huyck lijkt alvast een stevige sanctie te moeten vrezen. Tenzij het verhaal uit de lucht is gegrepen, riskeert hij toch een zware boete én schorsing. Ongeacht of hij ook geld heeft aangenomen van Veljkovic of niet.

Sporza meldt dat in het Bondsreglement namelijk een meldingsplicht is voor omkoping en poging tot omkoping. Er staan ook zware straffen op het niet nakomen van die meldingsplicht. Zo riskeert Huyck een schorsing van minimum één jaar en een boete van 125 tot 1250 euro.