Danjuma had vier (minder) bekende Blauw-Zwarte voorgangers bij Oranje

Danjuma had vier (minder) bekende Blauw-Zwarte voorgangers bij Oranje

Gepubliceerd: zondag 14 oktober 2018 om 07:00zo 14-10-2018 om 07:00

Nederland had zaterdag wat te vieren. Het won met 3-0 van Duitsland. Voor Arnaut – Danjuma – Groeneveld was het extra bijzonder. Hij maakte immers zijn debuut voor Oranje en komt zo in een select groepje terecht.

Danjuma is immers pas de vijfde speler van Club Brugge die tijdens zijn periode voor Blauw-Zwart ook voor het Nederlandse elftal uitkomt. Van de vier anderen weet je er zeker een, Ruud Vormer. Vormer werd ditmaal niet opgeroepen door Ronald Koeman. Bij de vorige interlands was hij er wel nog bij.

Voor de drie andere spelers moeten we terug in de tijd. Linksbuiten Rob Rensenbrink – die later furore maakte bij Anderlecht, aanvaller Ruud Geels en verdediger Ronald Spelbos gingen Danjuma en Vormer voor bij Oranje.

Lees ook: Invaller Danjuma boekt met Nederland grootste zege ooit op Duitsland

Plaats een reactie

zondag 14 oktober 2018 om 10:21
Minder bekend? Gooi eerst uwe pamper in de vuilbak voor je zoiets schrijft. De nederlandse elftallen ten tijde van Rensenbrink , Geels en Spelbos waren wereld ploegen die subliem aanvallend voetbal brachten. Om daar bij te mogen zijn moest je al serieus uit je pijp komen. Een Rensenbrink was in z'n Belgische periode (club en anderlecht) een wereldspeler.
Vind ik leuk
E1000 +69
zondag 14 oktober 2018 om 12:08
En Peter houtman, telt die niet mee?
Vind ik leuk
Jozef +42521
zondag 14 oktober 2018 om 16:37
Peter Houtman speelde voor Feyenoord toen hij bij Oranje debuteerde. Voor die tijd speelde hij inderdaad een tijdje bij Club...
Vind ik leuk

Bekijk het laatste nieuws