Club Brugge niet langer ongeslagen, leidersplaats in gevaar na nederlaag in Luik

07-10-2018 19:52
50

Club Brugge is niet langer meer ongeslagen in de Jupiler Pro League. Zondag leed het zijn eerste nederlaag van het seizoen. In Luik was Standard na een meer dan aangename match met 3-1 te sterk voor Blauw-Zwart.

Beide clubs speelden de afgelopen dagen Europees voetbal, maar toch kregen de fans negentig minutenlang een hoog tempo te zien. In de eerste helft was het vooral Standard dat dat ontwikkelde. De Rouches waren een maatje te sterk voor de bezoekers en versierden heel wat kansen. Toch duurde het lang alvorens Standard verdiend op voorsprong kon komen. Mehdi Carcela opende in de 37e minuut de score.

Na de pauze kon Club Brugge meer zijn voet langs die van de Rouches zetten. Wesley moest meteen na de koffie de gelijkmaker scoren, maar liet een wenkende kans onbenut. Aan de andere kant stond het vizier van Renaud Emond op het uur een pak scherper. Buiten het bereik van Karlo Letica trapte de aanvaller de 2-0 op het bord.

Eigen doelpunt Standard
Ivan Leko probeerde bij te sturen en bracht Thibault Vlietinck en Siebe Schrijvers terug in de ploeg. De twee waren op bank begonnen. Emmanuel Dennis en Clinton Mata, die wel mochten starten, vielen tegen. Vijf minuten na de goal van Emond kwam Club Brugge terug heel even in de match. Christian Luyindama gleed een voorzet van Hans Vanaken voorbij zijn eigen doelman.

Met de 2-1 op het bord kon alles nog gebeuren, maar na een eigen corner ging het licht bij Club Brugge volledig uit. De onherkenbare Danjuma gleed uit bij de counter van Standard en Razvan Marin kon alleen op de doelman afgaan. Oog in oog met Letica faalde de Roemeen niet en zette de eindstand op het bord.

Genk kan over Brugge
Door de eerste nederlaag van het seizoen kan Club Brugge zondagavond zijn leidersplaats verliezen. Dan moet KRC Genk wel winnen bij KAA Gent. Standard klimt nu naar de vijfde plaats. Het heeft achttien punten. Dat zijn er zeven minder dan Club Brugge.